Lliscar damunt les onades, millorar la tècnica o provar nous esports d'aventura. Aquesta és la proposta que ofereix el nou WINDOOR Wave Club, impulsat pel WINDOOR Túnel del Vent, que ha obert portes aquest divendres al bell mig d'Empuriabrava, a Castelló d'Empúries (Alt Empordà). Les instal·lacions compten amb el primer FlowRider de Catalunya i un dels pocs que hi ha a tot l'Estat, una atracció que recrea les onades del mar per poder surfejar amb seguretat. L'espai, al costat del túnel vent, ha suposat una inversió d'un milió d'euros, dóna feina a 20 joves i des la direcció preveuen rebre uns 20.000 visitants aquest estiu. L'objectiu és ampliar-ho amb tirolines i trampolins de cara als propers anys.

Aquest divendres ha obert portes les noves instal·lacions de la companyia WINDOOR Túnel del Vent, situades al bell mig d'Empuriabrava. Si fa tres anys, la companyia va posar en marxar l'únic túnel del vent d'ús recreatiu que existeix a tot l'Estat, ara han fet un pas més amb l'anomenat WINDOOR Wave Club, a tocar del complex on es troba el Túnel del Vent. L'espai, que disposa de bar, pista de voleibol de platja, terrassa i zona 'chill out' compta amb el primer simulador d'onades per poder fer surf fora del mar amb total seguretat. Es tracta del FlowRider que està pensat per a tots els públics; per participar-hi només cal tenir més 1,10 metres d'alçada.

Concretament, el FlowRider és la principal atracció del nou complex que ja ha reunit a desenes de persones durant la seva inauguració. Es tracta del primer a tot Catalunya i un dels pocs que existeixen arreu de l'estat espanyol. De moment només es coneix l'existència d'altres a les Illes Balears. D'altra banda, els visitants també poden provar, gaudir i viure de l'esperit surfista lliscat sobre l'aigua en la SkimPool, una piscina llarga i de grans dimensions que permet combinar dos esports diferents: el surf amb l'skate. També hi poden practicar l''skimboarding' que consisteix en agafar impuls, llançar la planxa i saltar al damunt lliscant per sobre de l'aigua fent tota mena de trucs i salts acrobàtics. Una nova modalitat que es va originar al sud de Califòrnia (Estats Units) fa uns 70 anys i que avui en dia ja es practica a més de 160 llocs del món.

Tal i com ha detallat la directora de WINDOOR, Aida Rico, el projecte segueix la línia empresarial d'oferir esports i activitats lúdiques sense risc. "Està pensat per a totes les famílies i per a un públic molt divers. La gent pot venir a surfejar o també sortint de la feina, passar-se per l'espai, entretenir-se i gaudir de l'ambient", ha assegurat.

En principi, l'espai estarà obert durant tota la temporada d'estiu, els set dies de la setmana, fins el mes d'octubre. L'horari és de nou del matí fins a les dotze de la nit però es pot allargar fins a les tres de la matinada depenent de l'afluència de públic. La posada en marxa del complex ha suposat la contractació de 20 joves, d'entre 18 i 35 anys, onze instructors i nou treballadors dedicats a l'àmbit de serveis.

El projecte ha suposat una inversió d'un milió d'euros i preveuen rebre uns 20.000 visitants aquest primer estiu. "Tenim previst estar oberts durant la temporada d'estiu però no descartem més tems o obrir permanentment tot l'any perquè disposem d'un bon clima i ofereix la possibilitat que els surfistes i els esportistes practiquin la seva tècnica i millorin", ha comentat Rico.

En aquest sentit, la directora ja ha avançat que el seu objectiu és ampliar l'espai de cara als pròxims anys amb tirolines i trampolins. "Estem a la cresta de l'onada, mai millor dit", ha subratllat la directora. L'entrada al complex és gratuïta i només es paga en cas de practicar o provar algunes de les activitats.

"Ajuda a entrenar i millorar"

El director esportiu del nou complex és el tri-campió estatal de FlowBarrel, Juan Pablo Campos, qui ha assegurat que el nou FlowRider és una gran atractiu que ajuda a tots els interessats en el món del surf a millorar dia rere dia. "Permet mantenir un entrenament constant, la única diferència amb el mar és que aquí l'energia ve sempre frontal, com si es tractés d'un riu i al mar les onades també t'impulsen", ha assenyalat.

"Qualsevol persona pot provar-ho, es tracta d'uns esports i sector que està en auge i des del 2009 s'han potenciat molt el concursos, circuits i proves mundials", ha assegurat Campos. L'obertura del nou espai aquest divendres ha comptat amb una mostra d'activitats gratuïta amb diferents exhibicions i música en directe que s'allargarà fins a les deu de la nit.