Les vendes de cotxes a Catalunya han crescut un 22,6% durant el primer semestre de 2015, segons han anunciat aquest dimecres en un comunicat les patronals del sector Anfac, Faconauto i Ganvam. Entre gener i juny s'han matriculat 80.713 turismes al mercat català el que representa una quota del 14,5% de tot el mercat espanyol. Al juny, les vendes han augmentat un 23,9%, fins assolir les 15.098 unitats i han concentrat el 13,9% de les matriculacions al conjunt del mercat espanyol. Les patronals han atribuït al Pla PIVE 8 i a la recuperació econòmica aquestes bones dades del sector, que ja porta 22 mesos consecutius de creixement a Catalunya i al conjunt de l'Estat.

A tot l'Estat, el mes de juny ha marcat un creixement del 23,5%, superant per segona vegada en el que portem d'any les 100.000 unitats (111.333 turismes). Amb aquestes xifres, el primer semestre ja està per sobre del mig milió d'unitats, un fet que no es produïa des de 2010. Concretament, s'han matriculat 555.222 unitats en el període gener-juny, el que eleva el creixement del primer semestre de l'any al 22%. Els canals de particulars i d'empreses han estat els principals impulsors d'aquest resultat.

El president de la patronal dels concessionaris Faconauto, Jaume Roura, ha afirmat que "hem notat que el PIVE 8 ha estat operatiu tot el mes de juny, fet que ha contribuït, al costat de les ofertes i promocions estacionals de marques i concessionaris, a tancar amb uns números magnífics, en línia amb les nostres previsions, que apuntaven a superar les 100.000 unitats". Segons el director de Comunicació d'Anfac, David Barrientos, les dades demostren que "el mercat espanyol té potencial per seguir creixent i aturar l'envelliment continu del parc".

Tots els canals tornen a incrementar les vendes i el canal de particular és el gran protagonista del mes, en retornar a creixements per sobre del 20%, gràcies a l'efecte impulsor del Pla PIVE 8. El canal de particulars ha matriculat un total de 50.597 unitats al mes, amb una alça del 25%. En el període gener-juny, aquest canal mostra un fantàstic 22,9%. Per marques, Volkswagen continua liderant el mercat tant al juny com durant tot el primer trimestre, mentre que el Leon és el model més venut al juny i el Megane el més venut durant el període gener-juny.