El preu del llum baixarà una mitjana del 6,62% mentre la tarifa del gas es congelarà a partir del mes d'abril. La tarifa d'últim recurs del llum es redueix després del descens de preus fixat pel mercat i el manteniment dels peatges per part del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Aquesta caiguda representa un estalvi en la factura elèctrica anual de 29,35 euros per a un consumidor mitjà. Per la seva banda, la tarifa d'últim recurs del gas no experimentarà canvis en el segon trimestre, segons ha informat el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

La reducció del preu a la tarifa del llum arriba després dels resultats de la subhasta celebrada el passat 20 de març, que van suposar una baixada del 15% -69,66 euros/MWh davant dels 81,94 euros/MWh del primer trimestre- del component d'energia de la tarifa elèctrica d'últim recurs (TUR) d'un sol període.

La tarifa elèctrica d'últim recurs (TUR), a la qual estan acollits abonats amb una potència contractada de fins a 10 KW -la major part de les llars i algunes pimes- baixarà una mitjana del 6,62% en la revisió del segon trimestre de l'any, que entra en vigor el pròxim 1 d'abril.

La tarifa d'últim recurs es calcula en relació als peatges d'accés i el cost de l'energia, que suposen al voltant del 50% del rebut cadascun. El terme energia es calcula a partir del resultat d'una subhasta celebrada entre subministradors d'últim recurs mentre que els peatges d'accés, que financen els costos del sistema elèctric, són fixats pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

D'altra banda, durant el segon trimestre no s'actualitzarà de la tarifa d'últim recurs (TUR) del gas natural, que es mantindrà sense canvis, a causa de l'escàs avenç del preu de la matèria primera.