El Ministeri d'Hisenda ha corregit a l'alça el dèficit del conjunt de les administracions públiques al 2012, que inicialment se situava en un 6,74%, i l'ha fixat en el 6,98%. Segons la secretària d'Estat de Pressupostos i Despesa, Marta Fernández Currás, és fruit de la modificació dels criteris que ha ordenat Eurostat. D'aquesta manera el dèficit de les administracions espanyoles va superar l'objectiu fixat per Europa en més de sis dècimes, perquè l'objectiu era del 6,3%. Hisenda també ha donat a conèixer aquest dimecres que els ingressos no financers de l'Estat fins al febrer del 2013 han caigut un 15,6% respecte al 2012 i se situen en 29.352 milions.

Fernández Currás ha explicat que la metodologia que ha plantejat Eurostat suposa atribuir les sol·licituds de devolució dels contribuents al mateix any en què es produeixen. Aquest criteri s'aplicarà ja totalment al 2013 i implica que el Ministeri ha hagut de fer marxa enrere en la maniobra d'atribuir al 2013 devolucions d'IRPF i Societats corresponents al 2012 per poder obtenir la xifra del 6,74% de dèficit.

Segons fonts del Ministeri, Eurostat no va comunicar el canvi de criteri al govern espanyol fins aquest dimarts i després de valorar positivament les dades que el Ministeri d'Hisenda li havia facilitat a l'abril. Aquestes fonts es queixen dels "canvis d'opinió" d'aquest organisme, que segons han apuntat ha variat la percepció sobre els mecanismes d'atribució de les devolucions en quatre ocasions en una setmana.

De fet, Hisenda ha comunicat públicament aquesta variació només una hora abans d'enviar les dades a Brussel·les.