Catalunya va rebre l'octubre passat un total de 1.186.055 turistes i va ser el territori de l'Estat amb més visitants internacionals, amb més del 23% del total, segons l'enquesta de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur) del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. El nombre de turistes internacionals ha caigut un 1% respecte el mateix mes de l'any passat a Catalunya, tot i que en el conjunt de l'Estat ha caigut un 3,2%. Pel que fa en l'acumulat d'aquest any, Catalunya també lidera el nombre de visites de turistes internacionals, amb 13.098.058, un 10,5% més que els deu primers mesos de l'any passat, per davant de les Illes Balears, que sumen 10.246.511 turistes internacionals, un 3,3% més.

El mercat britànic és el que més va créixer a Catalunya, mentre que l'alemany ha retrocedit a favor de les Illes Canàries. En total, l'Estat va rebre el mes passat 5.088.178 milions de turistes internacionals, un 3,1% més que l'any passat.

Durant els primers deu mesos de l'any, el principal mercat emissor ha esta el del Regne Unit, un de cada quatre visitants, amb un augment interanual del 0,6%. Però l'augment més espectacular l'ha protagonitzat el mercat rus, que ha crescut un 41,3%, superant el milió de visitants.