Un total de 56 persones seran jutjades a partir de demà a l'Audiència de Barcelona per haver ideat entre tots un pla amb el qual estafar una sucursal de Caixa Sabadell (Vallès Occidental), el director de la qual és el principal imputat, amb un perjudici per a aquesta entitat de 2,15 milions d'euros.

El judici comença demà a la secció segona de l'Audiència de Barcelona i es preveu que duri un mes, donada la gran quantitat d'acusats, el principal dels quals és el director de la sucursal de Caixa de Sabadell, José S.C., per al qual el fiscal sol·licita sis anys de presó.

En les seves qualificacions provisionals, el fiscal demana per a José S.C. sis anys de presó per un delicte continuat d'estafa, mentre demana cinc, tres i dos anys per a la resta dels acusats, als quals imputa els delictes continuats d'estafa i falsedat en document mercantil, segons els casos.

La presumpta estafa consistia que José S.C., que dirigia la sucursal de Caixa Sabadell situada a la Carretera de Prats de la ciutat de Sabadell (Vallès Occidental), atorgava amb la seva firma préstecs fins a un determinat risc a persones que els sol·licitaven però que només en rebien una part.

Els imputats Juana M.J., Alonso M.J., Ramón M.J., Cayetano M.J. i Miguel M.J., en connivència amb José S.C., buscaven els sol·licitants dels préstecs que, tan sols aportant el seu DNI, obtenien una part del préstec sol·licitat.

La majoria dels sol·licitants dels préstecs, que es dedicava a la venda ambulant i algun estava en atur, demanava els diners argumentant una compra a la família M.J. de roba o material per al seu negoci.

Els crèdits per a la compra de roba o material per a la venda ambulant oscil·laven entre els 30.000 i els 40.000 euros per no excedir les facultats d'atorgament de José S.C., amb venciment a un any, de manera que no se sol·licitava una altra documentació que el DNI del prestatari, sense cap altre aval o garantia de devolució o pagament.

Quan arribava la data del venciment, els crèdits no eren pagats i es renovaven per dilatar en el temps la possibilitat que l'entitat d'estalvi s'adonés del frau.

Per aconseguir una major aparença de normalitat, els acusats van arribar a desviar diners d'alguns d'aquests préstecs per pagar algun termini d'un altre préstec d'una persona diferent i així evitar que el pla fos descobert pels serveis interns de l'entitat d'estalvi, indica el fiscal.

En total, el perjudici produït a Caixa Sabadell puja a 2.156.715,54 euros i es concreta en un total de 57 crèdits i préstecs, que es van atorgar des del març de l'any 2003 fins a maig de 2004.

El fiscal demana en la seva qualificació provisional el sobreseïment de la causa per a onze persones més en no quedar acreditada la seva participació en aquests fets.