Aquest divendres s'ha celebrat el Dia Internacional dels Museus (DIM) que arriba a la 40a edició sota el lema Museus hiperconnectats. Nous enfocaments, nous públics, per mostrar la nova realitat que els envolta i les activitats als equipaments museístics de la comarca s'allarguen fins diumenge.

Figueres proposa l’activitat familiar El carter dels Dalí vinculada a l’exposició Els Dalí de Figueres. La família, l’Empordà i l’art, per al dissabte 19 de maig, a les 6 de la tarda. Hi ha places limitades i és imprescindible reservar al telèfon 972 50 23 05 o a infome@museuemporda.org.

En relació amb l’exposició dedicada al geni figuerenc, el Museu de l’Empordà oferirà una visita guiada el diumenge 20 de maig, a les 12 del migdia, per a la qual ja no hi ha places disponibles. A més, el Museu de l’Empordà es podrà visitar de forma oberta i gratuïta encara el 19 i 20 de maig. Per la seva banda, el Museu del Joguet de Catalunya presentarà el dia 19 la col·lecció Figuras antiguas de juguete fabricadas en España. I, amb motiu de la 25a edició de La Festa del Joguet, del dia 20 de maig, es farà l’acció fotogràfica El meu joguet preferit, segona oportunitat, a càrrec de Jordi Puig.

A Castelló d’Empúries se celebra dissabte la Nit Europea dels Museus. Una ocasió única, una visita guiada nocturna conjunta a l’Ecomuseu-Farinera i al Museu d’Història Medieval Cúria-Presó. L’activitat clourà amb un tastet de vi de la DO Empordà i uns dolços bruels, especialitat típica de Castelló d’Empúries. La trobada s'iniciarà a les 21:30hores a l’Ecomuseu-Farinera És una activitat gratuïta per a un màxim 30 persones. Prèvia reserva al telf. 972 25 05 12.

Fins al 20 de maig també es duu a terme la iniciativa Connectem els museus de la comarca, organitzada per la xarxa de museus altempordanesos Una Comarca de Museu. És una activitat conjunta per visibilitzar vuit peces de les col·leccions dels diferents museus: Museu de l’Empordà, Museu Memorial de l’Exili, Museu del Joguet de Catalunya, Museu de la Tècnica de l’Empordà, Ecomuseu Farinera, Museu de l’Anxova i la Sal, Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries i Museu Ciutadella de Roses.

Finalment a l'Escala, es fa l'activitat Empúries en joc, aquest dissabte a les 16.30 hores. Una visita molt especial a la ciutat grega i romana d’Empúries per conèixer a través dels jocs els espais representatius de les dues ciutats.