La Confederació Francesa d´Orquestres Simfòniques ha reconegut, al contrabaixista altempordanès Josep Quer, els seus trenta anys de vinculació amb formacions musicals franceses. L´acte, que va tenir lloc a finals de gener després d´un concert a Canet Plage, al Rosselló, va consistir en l´entrega d´un diploma i d´una medalla. Quer ha assegurat que aquest reconeixement "m´ha fet molta il·lusió, perquè són molts anys d´anar per terres franceses".

Josep Quer va començar a actuar per terres franceses fa més de tres dècades. Va començar amb l´Orquestra Lírica du Midi, a Perpinyà. "Al Teatre Municipal, fèiem òperes lleugeres", recorda. També actuaren a Besiers. Més tard ho va fer amb l´Orquestra de Cambra de Perpinyà, bressol de la futura Orquestra Simfònica de Canet Plage i Rosselló. Amb aquella primera formació, va actuar arreu de la Catalunya Nord, per Catalunya i, fins i tot, a Suïssa. En tots aquests anys, Quer ha treballat amb moltes altres formacions musicals franceses com l´Orquestra Simfònica de Montpeller. A parer seu, la sensibilitat francesa envers la música i, per descomptat, els seus intèrprets és exemplar, quelcom que lamenta que aquí no succeeix.

Concert a Lleida

D´altra banda, el contrabaixista Josep Quer ha avançat que el 4 de març vinent té previst interpretar, a l´Auditori de Lleida, la Glossa a Pep Ventura arranjada pel compositor figuerenc Jaume Cristau, ara per a banda simfònica. Aquest encàrrec l´ha fet la Banda Simfònica Unió Musical de Lleida. Cristau ja havia arranjat aquesta peça anteriorment per a quintet de corda i, més tard, per a cobla i contrabaix.

La Banda Simfònica Unió Musical de Lleida, creada el gener del 2014, està integrada per una vuitantena de músics i dirigida per Esteve Espinosa.