Els responsables del Museu de l'Empordà de Figueres, amb el seu director Eduard Bech al capdavant, estan treballant per gestar el projecte educatiu del centre, el Museu Empordà Lab, un projecte que busca ser el màxim de transversal, vincular el Museu amb el món universitari i l'empresa privada i atraure nous públics. La idea és tancar-ne la redacció a principis d'abril i que aquest mateix mes es pogui començar a aplicar.

La primera pota del projecte és la Universitat de Barcelona, concretament, la Facultat de Pedagogia on, segons Bech, "anem a buscar persones dins l'àmbit de la innovació en temes relacionats amb pedagogia". Paral·lelament treballen amb una empresa figuerenca, Adhoc Cultura, i despleguen diferents estratègies participatives que els serveixin per entendre què pot cercar els visitants del Museu: des dels infants, els adolescents fins a la gent gran.

La voluntat és també que l'educació sigui present en tots els àmbits del Museu: "en la conservació i restauració, en el servei d'atenció al visitant, en les xarxes socials i en les activitats que proposem per escoles i instituts", apunta Bech. L'alcaldessa Marta Felip afirma que tot aquest treball ha de servir per "fer una arrancada forta d'aquesta nova etapa i reforçar el projecte a desenvolupar en els propers anys".