La comarca de l’Alt Empordà té una cita fixa en el calendari amb La Marató de TV3, dedicada a les malalties infeccioses. Els actes ja han arrencat i tenen continuïtat a partir d’aquest cap de setmana amb la cinquena edició de la marató de Dansa Solidària, aquest diumenge de 9 del matí a les 6 de la tarda, al Poliesportiu Municipal de Figueres. Amb un donatiu mínim de 9 euros, es podrà gaudir de fins a 9 hores de dansa Non-Stop. Les inscripcions estan obertes a l’Art&Dance Estudi Bel González (tardes de 4 a 8 del vespre) o una hora abans de l’activitat escollida.

Llançà s’aboca també en La Marató a través de diferents actes com ara el concert de Nadal, diumenge a les 6 de la tarda, a la Casa de Cultura amb la participació de la Coral Palandriu, de Llançà, la Coral Josep Ruhí de Bescanó i la Coral Les Estunes de Porqueres. L’entrada és gratuïta i es recolliran donatius per la causa.

A banda d’aquesta activitat, el proper 17 de desembre, el mateix municipi proposa també caminar i córrer per La Marató. L’INS Llançà, amb la col·laboració de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Llançà i la dinàmica secció de Trail de la Unió Excursionista Llançanenca, Tramuntanya, proposa aquesta matinal esportiva oberta a tots els públics.

Igualment és una de les activitats tradicionals d’aquestes dates solidàries la representació dels Pastorets, obra de Folch i Torres adaptada per l’escriptor David Pujol al Teatre Municipal de Roses, a càrrec dels alumnes de 6è curs de l’escola Jaume Vicens Vives. Serà el proper dimecres 13 de desembre, a partir de les 7 de la tarda.