La sala de Sant Joan de Lladó acull aquest dimarts, a les 7 de la tarda, la presentació d'una nova guia de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona» que edita la Diputació juntament amb l'Obra Social "la Caixa".

Al llarg de tots els números publicats, la col·lecció ha fet un intens recorregut per la geografia, la cultura i la història de les terres gironines a partir de dues línies de publicació: les monografies locals (estudis sobre el passat i el present de pobles i ciutats) i les guies (dedicades a qüestions d´abast general).

La guia ha estat escrita per l'historiador i professor de música Elvis Mallorquí (Riudellots de la Selva, 1971). Doctorat en història el 2007 a la Universitat de Girona amb la tesi Parròquia i societat rural al bisbat de Girona, segle XIII i XIV, també ha escrit 'El llibre verd del bisbe de Girona (1362-1471)', un treball sobre el delme i l'estructura feudal de la diòcesi de Girona, que és el fonament del present llibre. Aquest volum aprofundeix en el paper del delme (una càrrega exigida per les autoritats eclesiàstiques durant l'edat mitjana) a Girona, on va existir entre el 887 i el 1837, gairebé durant mil anys.

La presentació va a càrrec del vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; de Miquel Pascual, director de l'Àrea de Negoci de CaixaBank a l'Empordà; de l'alcalde de Lladó, Joaquim Tremoleda, de Joaquim Maria Puigvert, professor titular d'història contemporània de la Universitat de Girona, i de Rosa Maria Gil, directora de la col·lecció.