A final dels anys 90, Roses tenia una única sala d´espectacles per fer teatre, concerts i balls. Aquesta sala era la desapareguda SUF, Societat Unió Fraternal. Fou en aquest espai on varen fer les primeres representacions, l´associació d´espectacles infantils Optimist ara fa més de 20 anys. Aquesta entitat va néixer a partir de la voluntat d´un grup de pares d´acostar, a la vila de Roses, el bo i millor del teatre infantil que es fa arreu de Catalunya. Durant tots aquests anys, moltes companyies de diferents estils, pallassos, titelles, teatre, màgia, circ, etc., han passat tant per l´antiga Suf com per al nou espai que es va inaugurar més endavant, el ja consolidat Teatre Municipal de Roses.

La feina dels diferents components de l´associació durant tots aquests anys ha estat molt agraïda i podem dir que el resultat ha estat molt satisfactori i ha donat per bo el sacrifici de tantes hores dedicades al teatre infantil en horaris i dies festius. El treball de cada un dels membres d´Optimist (assistència a fires de teatre infantil i juvenil, contractació d´artistes, aconseguir subvencions, obrir i tancar portes del teatre, etc.) ha estat una feina que a tots ens ha permès gaudir d´espectacles de primera línia juntament amb els nostres fills i amb els fills dels rosincs i de la resta de la comarca. Optimist, amb el pas del temps, s´ha convertit en un referent important a l´Empordà i no és gens estrany veure com, en cada representació, el teatre ofereix molt bona afluència de públic provinent de molts pobles veïns. Aquest ha estat un dels grans èxits de l´associació.

Aquest grup de pares ha anat minvant amb el pas dels anys. No era pas per la feina que s´havia de fer, però sí que el pas dels anys i de retruc el pas d´infants a adolescents dels fills, motiu important pel qual molts s´involucressin en aquest projecte, va fer que els membres de l´associació passessin pràcticament a la meitat, és a dir, a quatre. Aquesta situació va durar uns quants anys, fins que a finals de l´any passat es va aconseguir reunir una nova junta amb nous pares i mares que tiressin endavant un nou projecte amb el teatre com a eina principal. De ben segur que la nova directiva d´Optimist aconseguirà els mateixos èxits que s´han obtingut durant tots aquests anys i que els infants, tant els de Roses com els de la comarca, continuaran gaudint de l´excel·lent teatre infantil que es fa arreu del nostre petit país. Des d´aquestes ratlles, els encoratgem que així sigui i que per molts anys més els més petits puguin gaudir com ho han fet altres en anys anteriors.