El pintor empordanès Guillem Rocas presenta una mostra retrospectiva al Museu d'Arqueologia-Empúries a l'Escala que neix neix de la fascinació que sempre ha sentit per les ruïnes d´Empúries i pels paisatges de l´Empordà. L'exposició, que oficialment s'inaugura dissabte a les 12 del migdia, es podrà visitar fins al 23 d'abril.

La fascinació pel món clàssic i en particular per les ruïnes d´Empúries i per algunes de les peces del fons del museu, han portat a Rocas a programar una exposició on l´art i l´arqueologia es donen la mà. La mostra acull quaranta obres, algunes de grans dimensions, la majoria olis sobre tela, un parell d´olis sobre fusta i tres quadres de tècnica mixta, que repassen la trajectòria d´aquest artista surrealista i simbòlic enamorat dels paisatges empordanesos.

Nascut a Torroella de Montgrí, Guillem Rocas es va traslladar a Palafrugell on ha viscut fins ara. Ben aviat va sentir la necessitat de pintar i dibuixar, vocació que finalment ha regit el seu destí vital. Ha exposat, des de l´any 1977, en mostres individuals i col·lectives i han analitzat la seva obra Maria Lluïsa Borràs, José Ma Guerrero Molina, Raquel Medina, Mònica Pagès, Modest Cuixart, Albert Recasens, Josep Vallès o Jaume Bassa.

La mostra es pot visitar de manera gratuïta amb l´entrada al jaciment, a la sala d´exposicions temporals d´Empúries fins el dia 23 d´abril.