Torna el Fitag, el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona i, amb ell, el Fitag als municipis, un projecte que estèn la xarxa i apropa el teatre a comarques. A l’Alt Empordà, la Sala la Cate de Figueres serà el primer escenari escollit. S’hi fa, aquest diumenge a les 6 de la tarda, la preestrena d’una nova coproducció del Festival, una versió contemporània de Hamlet. També el Fitag farà parada, la setmana vinent, a la Jonquera, Llançà i Sant Pere Pescador. A més, es dóna la circumstància que actua el grup de teatre local de Llançà, I per què no? s’encarregaran d’inaugurar el Fitag a Girona el dimarts 23 representant Revolution al Teatre Municipal. L’accés és gratuït.

El Hamlet que es veurà a Figueres, i després a Girona, “no tracta d’un personatge permanentment dubitatiu, ni edípic, sinó d’un jove estudiant, hereu futur d’un regne, que rep per sorpresa el reclam de l’espectre del seu pare mort que se li apareix perquè vengi el seu assassinat”. Aquí es planteja una versió més contemporània on Hamlet “fa tot un recorregut actiu, mai recte, ple de dificultats, i com és lògic amb alguns dubtes, però sense perdre mai la seva perspectiva, que és ajusticiar l’usurpador”.

Monòlegs i cabaret musical

L’obra que es veurà a la Jonquera serà 'Crónicas de un comediante', amb la companyia argentina El Bachín Teatro. Aquí l’entrada és gratuïta. A Sant Pere Pescador i Llançà es representarà 'Cabarexus', una obra nova de Complexus Teatro, plena d’humor i coreografies.