La Comissió Executiva del PSC ha lamentat aquest dilluns la mort del periodista Josep Pernau, ha subratllat "el caràcter demòcrata i progressista de Pernau" i l'ha recordat com un defensor del "rigor i compromís periodístic que el va fer mereixedor de nombroses distincions". La formació socialista, que també ha expressat el seu condol a familiars i amics, també ha destacat el seu lideratge com a degà del Col·legi de Periodistes i la seva faceta d'articulista a les pàgines d''El Periodico', "des d'on havia continuat mostrant la seva mirada única del nostre país i la defensa de la seva cohesió social".

El PSC també ha recordat que el periodista desaparegut aquest dilluns a Barcelona als 80 anys havia rebut nombroses distincions, entre elles el premi Ortega i Gasset, el premi Ciutat de Barcelona de Periodisme, el premi Josep Maria Lladó a la llibertat d'expressió, la Creu de Sant Jordi i el premi Vázquez Montalbán.

Aquest dilluns, la candidata del PSC a les eleccions al Congrés, Carme Cacón, ha trucat personalment el fill de Josep Pernau, Gabriel Pernau, per expressar-li personalment el seu condol.

L'expresident de la Generalitat, José Montilla, ha destacat que la llarga trajectòria del periodista ha demostrat la "solvència professional i el tremp d'un periodista de rigor" i que era "apassionadament compromès" amb Catalunya, les seves llibertats i la cohesió social. En un comunicat, Montilla ha assegurat que sent "una gran admiració per la trajectòria humana i professional" per la figura de Pernau, a qui sempre, ha dit, ha llegit amb "devoció i afany". L'expresident, que ha expressat el seu condol a familiars i amics del periodista, també ha recordat els reconeixements que ha rebut Pernau els darrers anys.

El periodista, desaparegut aquest dilluns als 80 anys a Barcelona, havia rebut el premi Ortega i Gasset, el premi Ciutat de Barcelona de Periodisme, el premi Josep Maria Lladó a la llibertat d'expressió, la Creu de Sant Jordi i darrerament el premi Vázquez Montalbán.

Per la seva part, la portaveu d'Iniciativa per Catalunya-Verds, Laia Ortiz, ha lamentat la mort de Pernau i ha afirmat que "el món del periodisme català avui està de dol". La formació ecosocialista ha volgut fer arribar el condol a la família del periodista, de qui ha destacat la tasca de Pernau com a defensor dels valors del periodisme durant tota la seva trajectòria professional, amb la creació i la direcció de diferents d'entitats catalanes i estatals. Pernau ha mort aquest dilluns als 80 anys a la Clínica Sagrada Família de Barcelona.