Figueres

Amb l'EMPORDÀ d'aquest dimarts, regalem el calendari «Records de Figueres 2017»

La peça de col·leccionista, amb fotos antigues de la ciutat, es presenta aquest dimarts al vespre a l'Erato

19.12.2016 | 18:32
La portada del calendari de l´any 2017.

Amb l'edició d'aquest dimarts 20 de desembre, el Setmanari de l'Alt EMPORDÀ obsequia a tots els seus lectors amb el calendari de paret per al 2017, editat conjuntament amb l´Ajuntament de la capital empordanesa. Records de Figueres 2017 és el títol d´aquest nou treball que enguany ha tornat a comptar amb la participació de la Biblioteca Fages de Climent, l´Arxiu Municipal de Figueres i Sid Publicitat.

El calendari mostra, mes a mes, una nova tanda de les imatges de la important col·lecció de postals antigues que l´Ajuntament de Figueres va adquirir el 2014 en una subhasta. Es tracta d´un miler d´imatges datades d´entre finals del segle XIX i principis del segle XX, que mostren una ciutat viva i amb alguns elements urbanístics i arquitectònics que ja no existeixen i altres que han canviat molt amb el pas dels anys.

El calendari del 2017 s´acompanya amb una selecció de cites literàries que tracten sobre la ciutat i que ha estat elaborada per la Biblioteca Fages de Climent. Cites que pertanyen a obres escrites per Anna Maria Dalí, Vicenç Pagès Jordà, Manuel Costa-Pau, Manuel Brunet, Pere Teixidor Elias, Rosa Leveroni, Joan Guillamet, Eduard Puig Vayreda, Maria Àngels Anglada, Carles Bosch de la Trinxeria, Josep Pous i Pagès i Montserrat Vayreda.
Per aconseguir el calendari, només cal que el demaneu al vostre quiosc habitual. Els subscriptors podran passar-lo a recollir per la nostra redacció a partir del dimarts 20, a l´avinguda Salvador Dalí, 79, baixos.

Presentació pública

És previst que el calendari es presenti en un acte públic amb una projecció especial, que tindrà lloc el mateix dimarts 20, a les 19.30 hores, a la sala de l´Erato. L'entrada és lliure per a tots els assistents.

any 2007, el Setmanari de l'Alt EMPORDÀ, el Consell Comarcal i els Amics de la Unesco de Girona van editar, per Sant Jordi, el calendari Itinerari literari per les escultures de l´Alt Empordà, basat en el projecte Apadrinem escultures. Aquell treball va ser l´embrió d´una col·lecció de calendaris de paret que, des del 2010, editen l´Ajuntament i aquest Setmanari.

L´any 2010 es va dedicar als diferents aspectes que fan ciutat, amb fotografies de Yvonne Heinert i textos de Cristina Massanés. Després vindrien Jo també treballo per Figueres (2011); Ciutat de mercats i fires (2012); Figueres, ciutat educadora (2013), Figueres, la ciutat de les persones (2014), Símbols de ciutat (2015) i Records de Figueres (2016).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema