La 2a Jornada d'Emprenedoria de l'Institut Cendrassos de Figueres ha estat dedicada a la gastronomia. L'organització va anar a càrrec del seminari d'Emprenedoria del centre i aquest any va comptar amb la col·laboració dels cicles formatius de Cuina i Restauració de l'Institut Olivar Gran. L'objectiu d'aquesta jornada, que s'ha celebrat aquest abril, era promoure l'actitud emprenedora entre els alumnes de batxillerat i cicles.

Els ponents convidats són joves emprenedors de l'àmbit de l'alimentació: els fundadors de laCroket, l'Eric i l'Oriol Saiz, i per altra banda la Ingrid Rahola, cofundadora de Llagurt. El lloc escollit va ser la sala d'actes de l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà.

El tinent alcalde de l'Ajuntament de Figueres Jordi Masquef i el cap de l'àrea de Promoció Econòmica, David Carvajal, van presentar els recursos i serveis que l'Ajuntament posa a disposició dels emprenedors.

La primera ponència va anar a càrrec dels fundadors de laCroket, empresa especialitzada en croquetes d'autor i 100% casolanes, i els seus responsables van explicar els orígens i l'evolució que ha seguit la seva empresa, que actualment elabora 12.000 croquetes diàries.

Després va ser el torn de Llagurt, firma dedicada a l'elaboració i venda de productes fets a base de iogurt natural complementat amb productes de km0. Amb una ponència dinàmica a través de preguntes per part dels alumnes, Íngrid Saiz va desvetllar alguns dels "secrets" del seu projecte que ja compta amb gairebé 30 establiments arreu de Catalunya.

Durant la pausa, els assistents van poder degustar el Llagurt i les croquetes artesanes, obsequi de les empreses convidades i presentades pels alumnes dels cicles de Cuina i Restauració.

Van tancar l'acte el director de l'Olivar Gran, Rafa González, i Helena Cortada, directora de l'Institut Cendrassos.

"Cal destacar la bona acollida de l'alumnat a aquesta proposta que es va traduir en preguntes molt interessants als diferents ponents", es feliciten els responsables de l'organització de l'Institut Cendrassos.