Noves rutes

Ryanair unirà l'aeroport de Girona amb Frankfurt i Riga amb dues noves rutes l'estiu del 2018

Dels tres aeroports catalans, el de Vilobí d'Onyar és on la companyia irlandesa preveu créixer menys

13.09.2017 | 19:06
Imatge general de la plataforma de l´Aeroport de Girona

La línia aèria de baix cost Ryanair preveu obrir dues noves rutes des de l'aeroport de Girona l'estiu de l'any que ve. En concret, es faran dos vols setmanals a l'aeroport de Riga i dos més al de Frankfurt Main. Serà el primer cop que la companyia irlandesa vola des de Vilobí cap a la capital de Letònia, on fins ara només hi havia hagut alguns vols xàrter. L'aerolínia també reforça el creixement a Alemanya amb una nova connexió amb l'aeroport més proper a Frankfurt (ja que fins ara, la ruta que hi ha activa aterra a 130 quilòmetres de distància de la ciutat). En total, durant la temporada d'estiu de l'any que ve, Ryanair operarà 41 rutes des de l'aeroport de Girona. A més, al llarg del 2018, la companyia preveu créixer un 3% en nombre de passatgers a Vilobí d'Onyar. Aquest augment és el més petit dels aeroports catalans on vola Ryanair. La companyia contempla créixer un 9% des del Prat i un 5% des de Reus.

Quan l'actual temporada d'estiu ja encara la recta final, Ryanair ha presentat els seus objectius per a la de l'any que ve als aeroports catalans. En el cas concret de l'aeroport de Girona, on la temporada s'estén entre finals de març i octubre, la línia aèria ha desvetllat que operarà dues noves rutes des de Vilobí d'Onyar. A cadascun d'aquests destins, hi haurà dos vols setmanals.

Per primera vegada, l'aerolínia de baix cost farà una connexió directa amb Riga. Ryanair ja havia volat des de Vilobí fins a les repúbliques bàltiques, però mai havia enllaçat el Girona-Costa Brava amb la capital de Letònia. L'aposta de l'aerolínia irlandesa suposa, a més, crear una nova ruta comercial a la ciutat (perquè fins ara, aquells vols que s'hi havien operat des de Vilobí eren xàrter, i els feien altres companyies).

D'altra banda, Ryanair reforça les connexions amb Alemanya i, en particular, amb Frankfurt. Ara la companyia vola a l'aeroport de Frankfurt Hahn, ubicat a uns 130 quilòmetres de distància de la ciutat. L'estiu que ve, però, també hi haurà dos vols setmanals a l'aeroport més proper: el de Frankfurt Main, que es troba a uns 15 quilòmetres d'aquesta població del Land de Hessen.

El creixement al país germànic per a l'estiu del 2018 arriba després que, aquesta temporada, Ryanair decidís augmentar les connexions amb el Regne Unit. De fet, vuit de les nou noves rutes que va incorporar a l'oferta des de Vilobí connectaven amb aquest país (l'altra era a Romania).

41 rutes durant la temporada d'estiu

Les dues noves connexions amb Riga i Frankfurt permetran que el global de rutes que Ryanair operi a Girona durant l'estiu de l'any vinent arribi fins a les 41. Tot i això, però, encara s'està lluny de les 53 que hi havia el 2009 o les 46 del 2010.

La companyia també ha fet números sobre el global de passatgers que preveu transportar des del Girona-Costa Brava al llarg del 2018. Ryanair calcula que seran un milió i mig (100.000 més que aquest 2017). Traslladat en percentatges, això suposa un creixement del 3%.

Aquest augment és, però, el més petit del què preveu Ryanair en aquells aeroports catalans on opera. A Reus calcula créixer un 5% durant el 2018, mentre que al Prat preveu arribar al 9%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema