El portaveu del grup parlamentari del Partit Popular Català i president provincial del partit a Girona, Enric Millo, ha celebrat que “el PPC ha aconseguit el compromís del Govern per impulsar la construcció dels edificis de l’Escola Carme Guasch de Figueres, i l’IE Salvador Vilarrasa de Besalú”. Així mateix, Millo ha destacat que “les dues propostes que hem presentat en aquest sentit al Parlament s’han aprovat per unanimitat, incloent esmenes transaccionals a favor dels municipis que han permès arribar a un consens entre tots els grups”.

Pel que fa a l’Escola Carme Guasch i Darné de Figueres, s’ha aprovat reclamar al Govern “formalitzar el conveni que estan treballant el Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament de Figueres per a la construcció de l'edifici de l'escola Carme Guasch i Darné i a programar-la en funció dels acords assolits”. Millo ha explicat que “després de 10 anys segueix ubicada en un centre provisional format per mòduls prefabricats, el que suposa una incomoditat constant tant pels estudiants com pels mestres”.

I sobre l’IE Salvador Vilarrasa de Besalú, el president provincial del PPC de Girona ha explicat que en aquest cas s’ha aprovat instar el Govern a “prioritzar, durant el 2017, la construcció del nou edifici”. Millo ha criticat que “després de 6 anys segueix tenint ubicat part del centre en mòduls prefabricats”. “El nombre d’alumnes d’aquest Institut Escola cada any creix, i el fet que els alumnes, a més de Besalú, procedeixin dels municipis veïns de Maià de Montcal, Beuda i Sant Ferriol, i a secundària s’hi afegeixin els alumnes de Lliurona, fa que s’hagi d’anar ampliant el nombre de mòduls prefabricats a falta de la construcció de l’edifici definitiu”, ha assenyalat.

Així mateix, Enric Millo ha lamentat que “Girona és la província catalana on més barracots hi ha a les escoles: 314 mòduls repartits en 107 centres”. “Això suposa que el 25% de les escoles o instituts de les comarques gironines tenen almenys un barracot i 28 centres estan completament en barracots”, ha assenyalat afegint també que “a la província de Girona es concentren el 30% dels barracots de tota Catalunya”.