La Fundació FC Barcelona, en col·laboració amb l´Ajuntament de Roses, impulsa de cares al proper curs escolar 2016-2017 el projecte FutbolNet, una proposta que té per objectiu principal l´educació en valors entre els jovent de 12 a 16 anys fent servir com a eix vertebrador el futbol. Per donar a conèixer la iniciativa, responsables de la Fundació presentaran el projecte la setmana que ve entre els alumnes dels instituts i, posteriorment, el dia 15 de juny, a totes les famílies interessades.

El programa FutbolNet treballa en l´adquisició i consolidació de valors socials com l´esforç, el respecte, el treball en equip, la humilitat i l´ambició. L´atracció que genera la pràctica de l´esport entre les nenes i els nens, unit amb la imatge del FC Barcelona arreu del món, facilita que els infants en situació de vulnerabilitat social participin del projecte i, a través de la pràctica de l´esport, puguin aprendre i adquirir una sèrie d´hàbits de convivència indispensables en el seu procés de socialització.

El nombre de places disponibles a Roses per participar en aquest projecte és de 60, destinades a joves amb edats compreses entre els 12 i els 16 anys. FutbolNet es desenvoluparà entre els mesos d´octubre a maig, els dimarts i dijous de 16 a 18 h, al camp de la Vinyassa. L´activitat esportiva que es planteja no està concebuda en clau competitiva sinó que les sessions estaran dividides en tres temps, dedicats al debat i acord sobre el comportament i les regles de joc durant el partit de futbol, el partit, i l´avaluació sobre el compliment dels acords pactats.

Les regles generals de joc són: no hi ha àrbitre, sinó un mediador/a encarregat de facilitar el bon funcionament del joc i el diàleg d´entesa entre jugadors en cas de conflicte; els equips són mixtes; i perquè els gols puguin ser comptabilitzats han de ser marcats cada vegada per un jugador diferent. La puntuació final del partit és la suma total de la participació, l´avaluació de l´altre equip, l´autoavaluació i de la puntuació del partit.

El projecte també té en compte la importància d´implicar a mares i pares en el procés d´aprenentatge endegat pels seus fills i filles per aquest motiu, es plantegen un conjunt d´activitats adreçades a les famílies en què es treballa un conjunt de principis que promouen el desenvolupament de la convivència familiar.

Amb l´objectiu de donar a conèixer aquesta proposta, Fundació FC Barcelona realitzarà la propera setmana sessions informatives als instituts de Roses, mentre que el dia 15 de juny, a les 20 h al Teatre Municipal, oferirà una presentació per a les famílies.