L´Ajuntament de l´Escala ha arribat a un acord per crear un nou aparcament per a més de 200 vehicles a tocar tant del nucli antic com de la zona d´equipaments esportius i de lleure. L´objectiu és que estigui operatiu pels volts de Setmana Santa i l´acord inclou també un edifici on es vol traslladar la comissaria de la Policia Local, que actualment està de lloguer i integrada, en uns mòduls prefabricats, dins la dels Mossos d´Esquadra.

La finca, coneguda com a can Parals, ocupa més de 7.000 metres quadrats entre l´avinguda Girona i el carrer Dalí. Ha estat la seu de diverses empreses de construcció i ara s´ha arribat a un acord de lloguer, amb opció de compra, amb els propietaris. Per una banda, es lloga l´antic local comercial que hi ha a tocar l´avinguda Girona i el seu entorn més immediat, per un valor de 2.800 euros al mes, amb l´objectiu de traslladar-hi l´oficina de la Policia Local. Per l´altra, s´arriba a un acord per la resta de la finca, per 2.158 euros, per destinar-la a l´ús d´aparcament públic. En ambdós casos, els diners ara invertits com a lloguer serviran com a avançament d´una opció de compra que es pot formalitzar més endavant, amb l´objectiu per les dues parts d´arribar a un acord en aquest sentit.

"Aquest és un acord històric, que obre moltes possibilitats de futur i que permet crear una gran bossa d´aparcament que ens serveix tant per als usuaris de la zona escolar, esportiva i de lleure com per a les persones que volen visitar el nucli antic", afirma el regidor d´Urbanisme, Víctor Puga. En aquest sentit, el nou aparcament és a uns 150 metres d´equipaments com el pavelló d´esports, la piscina, les pistes de tennis, la sala polivalent o l´escola pública Empúries. És també a 700 metres i uns 8 minuts a peu de la Platja, en ple nucli antic del municipi, convertint-se en una bona opció que se suma a les places d´aparcament ja existents i les creades els darrers anys (plaça Catalunya, plaça Nova i ca les Monges).