Els panells controladors de velocitat que s'han instal·lat al municipi de Castelló d'Empúries, a l'Alt Empordà, ja han permès extreure les primeres dades i conclusions en el seu primer mes de funcionament. La primera ha estat constatar el gran volum de vehicles que s'ha enregistrat en un mes de desembre a Empuriabrava. A tall d'exemple, només a l'avinguda Tramuntana d'Empuriabrava hi van circular 425.000 vehicles al llarg de 19 dies amb una mitjana total de 20.000 vehicles diaris. A banda de l'alta densitat de vehicles, també s'ha constatat que a l'avinguda Marinada d'Empuriabrava es on els conductors corren més, amb un conductor detectat circulant a més de 100 Km/h.

De moment, el consistori no s'ha plantejat sancionar els conductors que superin el límit de velocitat en el curt termini, tot i que des de la policia local són conscients que cal fer alguna cosa per fer reduir la velocitat en aquest tipus de vies tan amples i concorregudes.

Pel que fa al centre històric, les dades extretes han evidenciat un efecte positiu dels panells instal·lats davant dels centres escolars.