La multinacional Eulen està estudiant si recórrer la resolució de l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC) que anul·la l'adjudicació del CAP de l'Escala a aquesta empresa en detectar-hi irregularitats en el procés. Fonts de l'empresa especialitzada en serveis de neteja van admetre ahir que els seus serveis jurídics treballen amb la hipòtesi de presentar recurs contra aquesta resolució de l'OARCC, tot i que la decisió la faran pública previsiblement a finals d'aquesta setmana o principis de la que ve.

L'informe de l'OARCC contempla la possibilitat que l'empresa a la qual el CatSalut va adjudicar la gestió de vuit consultoris locals de l'Alt i Baix Empordà pugui recórrer l'anul·lació en el termini de dos mesos després d'haver-se fet públic el document. En aquest sentit, l'empresa va explicar que "som conscients que podem utilitzar aquesta eina i ara per ara l'estem contemplant totes les possibilitats". Mentrestant, els principals partits polítics de l'oposició es congratulen de la decisió d'anul·lar l'adjudicació per part de l'òrgan depenent de la Generalitat. Ahir ERC va demanar que s'incloguin clàusules socials als concursos d'adjudicació de la gestió dels centres sanitaris per garantir el sistema de salut públic.

Els diputats d'ERC al Parlament de Catalunya, Roger Torrent i Pere Bosch, van explicar que "d'aquesta aquesta manera, s'evitarien casos com el que ha suposat l'adjudicació, ara anul·lada, de la gestió de l'ABS de l'Escala a l'empresa amb ànim de lucre Eulen".

Per la seva banda, el PSC de Figueres va felicitar el comitè d'empresa de la Fundació Salut Empordà i va destacar la seva persistència com un dels factors que han fet costat d'una manera més efectiva a la pressió dels alcaldes que han evitat la privatització del servei de l'ABS de l'Escala. El portaveu socialista a l'Ajuntament de Figueres, Pere Casellas, considera que "gràcies als moviments del comitè, la pressió dels alcaldes de l'àrea de l'Escala, l'actitud de la gerència de l'hospital de Figueres i també gràcies a la pressió de la diputada Marina Geli". En canvi, va criticar la inacció dels alcaldes Santi Vila i Marta Felip.