Els serveis territorials d'Ensenyament a la demarcació de Girona han anunciat aquest dilluns en un comunicat que un total de 52 centres públics de secundària han rebut l'aurotització per impartir classes en jornada compactada, el que representa un 96% dels que ho havien sol·licitat. La decisió es va donar a conèixer a finals de la setmana passada a tots els afectats i és d'aplicació a partir del curs 2012-2013, si bé l'autorització només té un curs de durada. En total, havien rebut la petició d'un total de 54 centres. La majoria de centres es troben a la Selva (14), Gironès (12) i a l'Alt Empordà (13).

Segons Ensenyament, de forma general els centres que no han aconseguit l'autorització no complien els requisits de la convocatòria o no comptaven amb l'acord del consell escolar, entre d'altres aspectes.

Aquestes autoritzacions per comarques es concreten en 13 centres a l'Alt Empordà, 9 al Baix Empordà, 12 al Gironès, 3 al Pla de l'Estany, 1 al Ripollès i 14 a la Selva. A Catalunya, s'han autoritzat el 93,58% de les peticions que es van rebre als diferents serveis territorials, el que suposa 379 instituts. Dels més de 600 instituts, uns 405 van sol·licitar la jornada compactada.