ERC considera que el cobrament d'interessos de demora pels rebuts que es fraccionin és una mesura injusta que suposa ignorar les persones que passen necessitats. Es va aprovar en el darrer ple municipal en les modificacions de les ordenances. ERC no va assistir-hi, segons han explicat, per motius personals.

Justament va ser ERC, juntament amb ECE, PP i M. Dolors del Fresno, els responsables d'eliminar els interessos que es cobraven en el fraccionament d'impostos. El nou govern considera que això no és just i que ha generat una llarga llista d'impostos fraccionats, molts d'ells per part d'empreses o particulars que estan en bona situació econòmica.

Per evitar això van decidir cobrar els interessos de demora i limitar els fraccionaments a les persones que ho necessitin. ERC només està d'acord en aquest segon punt però considera que el recàrrec és "injust". Respecte a la pujada d'impostos i taxes, s'han mostrat molestos per la decisió del nou govern i recorden que el 2008 l'actual alcalde, Xavier Sanllehí, va manifestar que si governaven els baixarien. ERC també demana rebaixar la taxa d'escombraries.