L'Ajuntament de Figueres organitza, aquest diumenge al migdia, una festa popular per a estrenar el nou Parc dels Olivars. Les activitats començaran a les onze del matí amb l'actuació del grup Drakonia destinada al públic infantil. Després de l'acte inaugural hi haurà sardanes i xocolatada.

Aquest parc permet relligar i incorporar a la ciutat els barri de l'Olivar Gran connectant-lo amb els nous creixements entre l´avinguda Salvador Dalí i el barri del Poble Nou.

Situat al costat de l´Escola d´Hostaleria de l'Alt Empordà, l´Institut de l'Olivar Gran i el Centre de Serveis educatius de l'Alt Empordà, configuren una àrea d´equipaments de referència comarcal.

El Parc dels Olivars que ara es posa en servei és una primera fase del projecte, té una superfície de 9.054 m2 i es converteix en un dels espais de lleure i esbarjo més importants de Figueres, juntament amb el Parc Bosc i el Parc de les aigües. Aquest parc augmentarà fins a 16.274 m2 la seva superfície quan es completi la segona part de les obres, just a l´espai on avui s´ubica l´escola Carme Guasch.

El Parc dels Olivars incorpora una nova zona de jocs infantils i molt aviat s´hi construirà un Skatepark de 740 m2, amb tres pistes per patinar i fer acrobàcies, que es convertirà en un espai de referència de la ciutat de Figueres i de les comarques gironines. L' Skatepark tindrà un disseny que garantirà un mínim impacte visual ja que es preveu que es construeixi parcialment per sota del nivell del terra.