Un institut de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) ha detectat tres casos d'alumnes que s'havien començat a introduir en el joc conegut com la 'Balena Blava', que incita els participants a acabar-se suïcidant, segons avança SER Catalunya. Els alumnes, dos nois i una noia de 2n d'ESO, estan rebent atenció psicològica especialitzada. En declaracions a la cadena SER, el director del centre explica que van ser els alumnes de Batxillerat els que van alertar que havien vist fotos d'un dels alumnes a Facebook en una d'aquestes pàgines. Fonts d'Ensenyament han explicat a l'ACN que l'institut ha actuat amb molta destresa i rapidesa. A més, el departament s'ha posat en contacte amb els directors dels altres instituts del municipi perquè estiguin alerta.

El director de l'institut explica a SER Catalunya que la psicòloga del centre està fent un seguiment molt personalitzat dels alumnes, amb la col·laboració dels pares i mares, "imprescindible". Dos dels menors han estat derivats a un Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil per rebre una atenció més especialitzada. Els tres alumnes ja tenien problemes anteriors. El director també assenyala a la SER que l'institut continua "vigilant" i tracta a les tutories els "perills d'Internet".

El joc conegut com la 'Balena Blava' demana als participants que superin 50 reptes i l'últim és suïcidar-se. Aquest joc macabre va sorgir a Rússia i s'està estenent a altres països. A finals d'abril va transcendir que una menor estava ingressada a la unitat psiquiàtrica d'un hospital de Sabadell per participar en aquest joc. Aquest seria el primer cas a Catalunya.