Els Mossos d'Esquadra consideren que l'explosió registrada el passat 18 de setembre en un edifici de Premià de Mar, al Maresme va ser provocada pel marit de la primera víctima, que també va morir dies després a l'hospital, segons van informar fonts policials.

D'aquesta manera, es tractaria doncs d'un crim masclista, per això el jutjat que investigava el cas ha acordat inhibir-se a favor del jutjat de Violència sobre la dona de Mataró. En concret, els Mossos han elaborat un informe que han lliurat al jutjat en el qual argumenten les seves sospites en el fet que la clau de pas del gas estava manipulada i que alguns veïns de l'immoble i testimonis han apuntat en les seves declaracions que la víctima era objecte d'amenaces per part de la seva parella.

Des d'un primer moment, els Mossos d'Esquadra no van descartar cap hipòtesi sobre la causa de l'explosió, que va deixar en tan mal estat l'immoble que els ?equips de la policia científica no van poder accedir a l'edifici fins a finals de setembre. Com a conseqüència de l'explosió, una dona de 50 anys va morir a l'acte, i la seva parella, un home de 60 que els Mossos d'Esquadra sospiten que va ser el causant dels successos, va morir uns dies després a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

A banda, dues persones més van haver de ser ingressades a l'hospital de Can Ruti de Badalona així com catorze veïns més van quedar ferits de diversa consideració, encara que aquests van ser donats d'alta el mateix dia. Per la seva part, les 36 famílies que residien a l'edifici segueixen encara sense poder accedir a casa seva, i algunes d'elles han trobat un lloguer temporal i altres s'han allotjat en cases de familiars i amics.