La Generalitat reduirā el deute amb les farmācies en dos mesos

El Catsalut liquida les factures del marį i l'abril i el deute pendent es queda en 119,5 milions d'euros

05.07.2016 | 06:30

El Govern catalā va reduir el seu deute amb les farmācies en millorar la seva tresoreria amb el Fons de Liquiditat Autonōmic (FLA) i es va comprometre a pagar les factures dels medicaments, almenys fins a setembre, en un termini māxim de 60 dies, en comptes dels tres mesos que trigava fins ara. Segons va informar el Colˇlegi de Farmacčutics de Barcelona, el Servei Catalā de la Salut va pagar el passat 24 de juny 91 milions corresponents al 76% que devia de la factura de fārmacs de marį (que havia d'haver pagat el 5 de maig) i el 100% de la factura d'abril, que pujava a 117 milions d'euros i que havia d'haver abonat el 5 de juny.
Amb aquests 208 milions que va pagar el CatSalut, el deute amb les farmācies puja ara a 119,5 milions d'euros corresponents a la factura del mes de maig, més altres de la factura de juny. Segons el Colˇlegi de Farmacčutics, la Generalitat es va comprometre a pagar la factura de maig a final de juliol i la factura de juny a final d'agost, amb la qual cosa el termini de pagament es reduirā a 60 dies.
El secretari d'Economia del Govern, Pere Aragončs, en una reuniķ celebrada en el Consell de Colˇlegis Farmacčutics de Catalunya va comunicar als farmacčutics que, amb la millora de tresoreria, la Generalitat podria reduir els endarreriments. Aragončs es va comprometre amb els farmacčutics que els mesos de juliol i agost l'endarreriment es reduirā fins a 25 dies respecte a la data que marca el concert i el pagament s'efectuarā a 60 dies respecte a la data de factura. Aragončs va afirmar que al setembre confirmaria si es podria mantenir aquest compromís.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaįos recomanats: Premis cinema