Joventut ofereix 8.124 places del programa ´L´estiu és teu!´

Les preinscripcions a través d'Internet per a colònies d'infants i joves de 5 a 16 anys comencen aquest dimarts

29.03.2016 | 06:30

L’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ofereix aquest any 8.124 places del programa ‘L’estiu és teu’. Des de l’inici de la iniciativa, que aquest any arriba a la vint-i-dosena edició, 131.020 infants i joves d’entre 5 i 16 anys han gaudit d’estances de colònies patrocinades per la Generalitat a través de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat). Les preinscripcions per a l’edició d’aquest any comencen demà dimarts a les 12 del migdia a través del web www.xanascat.cat/PortalPreinscripcions i acaben el 6 d’abril. Hi ha estades amb la música com a eix central, amb els idiomes, els esports, l’excursionisme o les activitats culturals.

Les places per a l’aprenentatge d’idiomes –anglès, francès o alemany–, continuaran essent protagonistes de l’oferta, ja sigui com a estades d’idiomes pròpiament (1.830 places aquest 2016) o com estades que combinen idiomes amb una altra activitat (4.035 places). Les places amb idiomes representen el 62% de l’oferta global de ‘L’estiu és teu!’, tres de cada cinc.

Pel que fa al cost, les famílies nombroses, monoparentals i les acollidores que obtinguin plaça tindran una reducció del 10% en el preu. L’any passat es van beneficiar d’aquestes reduccions 1.656 nois i noies, el 25% de tots els participants. En el conjunt dels últims sis anys, fins a 10.738 participants han gaudit d’aquesta rebaixa.

Aquests ajuts s’emmarquen en les polítiques departamentals de suport a la família i intensifiquen l’orientació al servei públic dels albergs gestionats per la Generalitat de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema