Els bisbes catalans han fet púbica una nota en la qual defensen la "legitimitat moral" de totes les opcions polítiques que es basin "en el respecte de la dignitat de les persones i dels pobles", i que recerquin "amb constància" la pau, la solidaritat i la justícia. Els bisbes recorden que el 7 de setembre passat la Conferència Episcopal Tarraconense va fer pública una nota aprovada per unanimitat en la qual ja s'expressaven en aquest mateix sentit.

La nota acaba assegurant que els bisbes diocesans tenen en les seves respectives diòcesis la responsabilitat pròpia i immediata d'acompanyar i orientar el seus fidels, "i així ho estan fent els bisbes de Catalunya també en aquesta qüestió".

Cal recordar que aquest mateix dimarts l'arquebisbe de València, el cardenal Antonio Cañizares, ha convocat a una vigília d'oració el pròxim divendres a la Catedral per "resar per Espanya i la seva unitat", segons ha informat l'arquebisbat. Cañizares s'ha mostrat preocupat perquè "la secessió pot generar no pocs patiments tant als que habiten en terres catalanes com als que viuen a la resta dels pobles d'Espanya".