El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que ell està "net de corrupció". "Jo sí, jo estic net de corrupció. Jo no he comès irregularitats personalment", ha apuntat a Rac 1. Sobre el partit, ha explicat que ell no porta la gestió econòmica de CDC, però es refia "plenament" de les persones responsables. "Coneixent aquest persones, estic segur que CDC no ha actuat irregularment", ha dit. El president ha argumentat que Teyco no va fer cap donació a la CatDem els anys 2010 i 2011 i en canvi va seguir rebent contractes, i ha opinat que es posa Convergència en el punt de mira perquè "ja està sota sospita" i se sap que sense ella, el procés "no tindria la mateixa solidesa".

Mas ha indicat que ell s'ha comportat "amb uns termes d'honestedat fins i tot remarcats, grans", i ha posat d'exemple quan va cobrar una quantitat com a regidor de Barcelona i va enviar una carta al govern municipal posant en qüestió que li correspongués aquell cobrament, i va retornar els diners tot i que ja li havien ingressat en el compte corrent.

Pel que fa al partit, ha remarcat que ell no el porta econòmicament, però que se'n refia de les persones que el gestionen, i ha posat l'exemple de Daniel Osàcar.

Ha insistit que algú va voler muntar un "espectacle televisiu" avisant els mitjans d'aquests escorcolls a poques setmanes d'unes eleccions decisives. Ha insistit que algun periodista els va avisar també a ells la nit anterior però no els va concretar què passaria exactament ni què buscaria la Guàrdia Civil. Mas ha dit que no sap si és un atac directe contra el procés ni tampoc critica el jutge, però sí el fet que s'amplifiqui filtrant l'escorcoll a diversos mitjans. En demanar-li per què això afecta sempre CDC i no d'altres partits, ha argumentat que el seu partit "ja està sota sospita i és fàcil anar per aquesta via". A més, ha afegit que també "se sap que sense CDC, aquest procés no tindria la mateixa solidesa, com tampoc el tindria si no fossin altres".

Després que dimecres augurés que es produirien més "muntatges" d'aquestes en les properes setmanes, ha aclarit que no té cap avís, però sí experiència, i ha recordat que l'any 2012 ja es va filtrar un informe policial que després no ha estat reconegut que parla d'uns comptes a l'estranger de Mas.

El president ha reiterat que la de CDC no és l'única fundació de partit que va rebre diners de Teyco, tot i remarcar que no són donacions il·legals, i ha tornat a dir que "no són a canvi de res concret". "No hi ha un intercanvi d'un favor", ha reblat. Com a argument, ha esgrimit que aquesta empresa sempre ha tingut contractes de l'administració i en canvi hi ha anys que no va fer cap donació, com per exemple el 2010 i el 2011.

No descarta anar a la Meridiana

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha explicat que encara no ha decidit si anirà a la Meridiana l'Onze de Setembre però ha reconegut que no ho descarta perquè aquest any "es dóna una circumstància diferent". "Aquest any seré candidat, estic en una llista i estarem ja en el procés electoral. No en la meva condició de president, sinó de candidat, m'ho puc plantejar", ha argumentat en declaracions a Rac 1. Ha afegit que si la convocatòria fos com la d'anys anteriors, fora d'eleccions, llavors no hi aniria, en coherència amb la postura que ha mantingut fins ara, quan va considerar que el fet de ser president de la Generalitat aconsellava una posició "més equilibrada i neutral".

"Altres vegades tenia clar que no, ara m'ho vull pensar d'aquí a l'11", ha insistit Mas, que ha recordat que encara queden dies, i ha dit amb ironia que espera que li facin un lloc si es decidís finalment per participar-hi.