El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va dir ahir que si el Partit Popular perd la majoria absoluta en les pròximes eleccions generals, hi haurà via lliure per canviar la Constitució, i per això va criticar que els comicis catalans se celebrin abans que els generals.

Així ho va indicar en declaracions al canal "3/34", on Iceta va assegurar que "hi ha canvis que requereixen canvis en la Constitució i en aquests moments només el PP es nega a obrir aquesta via. Quan el PP no tingui majoria absoluta, aquesta via estarà oberta".

Sobre això, el primer secretari socialista català va argumentar que "unilateralment no hi ha solució", i va subratllar, a més, que "només des de Catalunya no podem procedir als canvis que cal fer". Per aquest motiu, Iceta també va criticar que les eleccions catalanes se celebrin abans que les generals.

Balears i València, exemples

D'altra banda, el polític socialista va recalcar que a Espanya el canvi no és impossible, i va posar com a exemple els nous governs a les Illes Balears i a la Comunitat Valenciana.

A més, Iceta també va dirigir un missatge contra els plantejaments de les candidatures independentistes, i va assenyalar que "quan Catalunya es divideix, quan Catalunya surt fora de la llei, surt molt escaldada. Així ho demostra la història".

Aquestes declaracions arribaven un dia després que Iceta fos proclamat oficialment candidat del PSC per a les properes eleccions del 27 de setembre.