La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, va dirigir ahir una carta a partits i entitats per proposar-los un acord per a la "convivència" i la "cohesió" a Catalunya en un moment en el qual "el debat independentista ha passat a ser l'única preocupació" del Govern de CiU. Tant la líder del PPC com la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, van llançar dilluns la proposta de fer un front de partits no nacionalistes davant el plantejament independentista del Govern de CiU, amb el suport d'ERC. Segons informa el PPC, Sánchez-Camacho ja ha enviat la carta a partits polítics catalans i entitats socials, culturals i empresarials, als quals adverteix que ja "no és moment de silencis".

"És necessari que tots, partits polítics i societat civil" s'impliquin "en la resolució del present per aconseguir un millor futur", subratlla la senadora catalana en la missiva, d'una pàgina.

Sánchez-Camacho creu que és "el moment del diàleg", per la qual cosa proposa "un acord obert, participatiu i plural, deixant de banda partidismes". Així, propugna "un gran acord per a la convivència i en defensa de la cohesió dels catalans" que augura que pot "convertir-se en l'única sortida sensata" a la situació actual. "No volem arribar a penedir-nos de no haver fet res com a protagonistes" d'una societat catalana que "majoritàriament però discreta vol seguir mantenint els llaços comuns amb la resta d'Espanya, que vol sentir-se orgullosa de la història compartida, els projectes col·lectius que hem tirat endavant i que encara tenen molt recorregut", agrega la popular. Sánchez-Camacho assenyala que Catalunya gaudeix del "major autogovern" de la seva història, una cosa de la qual els catalans "han d'estar orgullosos", encara que admet que "tot és millorable i perfectible" però, per aconseguir-ho "no volem trencar res".

Crida a la cohesió

La líder del PPC no vol que es "divideixi" ni es "confronti" els catalans i aposta per "salvaguardar la cohesió social entre tots". La líder del PPC lamenta que a Catalunya "el debat independentista ha passat a ser l'única ocupació i preocupació del Govern de Catalunya, que hi dedica no només temps sinó recursos públics". Per aquesta raó, Sánchez-Camacho crida a actuar: "No només ens estem jugant el futur del nostre país, sinó el de la nostra societat com la coneixem. Per això és molt important la implicació de tots, no només dels que pensen en una Catalunya separada d'Espanya", assenyala.

La líder popular finalitza la carta assegurant que es posarà en contacte amb els destinataris per parlar més extensament de la qüestió i poder fixar una reunió.