Catalunya afrontarà aquest cap de setmana l'operació tornada d'estiu després de patir un mes d'agost negre a les carreteres catalanes, on la mortalitat ha pujat un 46% respecte al mateix període de l'any passat, al passar de 15 a 22 víctimes mortals. En concret, segons les dades de l'SCT, entre l'1 d'agost i el 29 d'agost -últim dia amb les dades tancades- hi ha hagut a les carreteres catalanes un total de 22 víctimes mortals, davant les 15 de l'any anterior.

Aquest balanç és el pitjor dels últims anys, ja que entre l'1 i el 29 d'agost de 2010 va haver 20 víctimes a les carreteres catalanes, quan en el mateix període de 2011 van ser també 22 i l'any passat van ser 15. Nou de les 22 víctimes mortals registrades durant aquest mes han estat fruit d'una col·lisió frontal, on el factor humà és un element determinant, ja que en la majoria de les ocasions obeeix a un avançament temerari o a la pèrdua de control de vehicle.

Amb vista a l'operació tornada, els Mossos d'Esquadra desplegaran 670 efectius i portaran a terme 450 controls de velocitat, transports, drogues i alcohol per intentar evitar els accidents que es puguin provocar.