El vicesecretari general d'Estudis i Programes del PP, Esteban González Pons, ha instat avui al PSOE a tornar a "fundar-se" a Catalunya i diferenciar-se així del PSC, perquè el que en aquesta autonomia siguin "un partit independent" segons el seu parer "no beneficia" ni al partit ni als ciutadans.

González Pons ha fet aquesta crida durant la seva intervenció al comitè executiu de Noves Generacions del PPCV, on també ha demanat al secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que aclareixi si és cert que els bancs van condonar al seu partit el deute quan José Luis Rodríguez Zapatero va arribar al Govern.

El PSOE, ha argumentat, té "dos problemes, la falta de lideratge i d'unitat", el que el porta a tenir "un líder trontollós i un projecte dividit", i ha posat l'exemple dels socialistes gallecs, que amb la seva decisió de convocar primàries, "posen en qüestió" a Rubalcaba i a la "unitat del partit".

També ha qualificat de "molt greu" que, segons ell, els socialistes catalans "apostin per l'independentisme" i ha assenyalat que davant aquesta situació el millor que podria fer el PSOE és "fundar-se a Catalunya" com un partit "diferent" del PSC, "perquè Espanya necessita que el PSOE estigui a tot Espanya".

El vicesecretari general del PP també ha instat al secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, a dir públicament si ell es considera militant del PSOE o del PSC, perquè els valencians sàpiguen si es constitueix un "tripartit" en aquesta comunitat, juntament amb EU i Compromís, si aquest serà catalanista.

González Pons ha demanat a Rubalcaba que aclareixi "si el PSOE va rebre dels bancs la condonació de tots els seus crèdits quan Zapatero va arribar a la Presidència del Govern i a canvi de què", perquè "encara no ha nascut" el banquer que perdoni "un crèdit a canvi de res".

Ha instat al socialista a seguir la "transparència" que el PP ja ha aplicat, fent pública les declaracions de la renda del president del Govern, Mariano Rajoy, així com els comptes del seu partit, i ha tornat a demanar-li que "ensenyi el color de la seva declaració de la renda".

"Ens ha explicat el que portava en un sobre, en una butxaca apuntat, però no ens ha comptat el color de la seva declaració de la renda", ha defensat.

D'igual manera ha demanat al coordinador general d'Izquierda Unida, Cayo Lara, que expliqui "a canvi de què tapa la corrupció a Andalusia", on el seu partit governa amb el PSOE, i on la seva formació es "tapa el nas" i no mira "que els diners dels aturats es va robar per als aprofitats".

El vicesecretari general d'Estudis i Programes també ha tingut paraules de suport per a la vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, qui va tancar el seu compte de twitter per amenaces als seus fills.

González Pons ha assenyalat que "ningú es mereix" patir una situació com la que ha patit Valenciano i ha expressat el seu desig que d'hora recuperi el seu compte, perquè si en les xarxes socials no hi son "tots" aquestes no seran "plurals".