El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha celebrat aquest dijous que un òrgan de l'Estat com és la Fiscalia hagi decidit obrir diligències contra 'El Mundo', però ha afegit que encara esperen les explicacions de l'executiu espanyol. En declaracions als periodistes, ha lamentat l'"opacitat" del PP en aquest afer bloquejant les compareixences al Congrés del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i del titular d'Interior, Alberto Fernández Díaz. Ambdós, segons Homs, "gairebé semblen Mortadel·lo i Filemó per tant despropòsit". "Encara tenim un ministre que no troba papers i no vol donar explicacions i un altre que es dedica a fer insinuacions quan no hi ha res provat", s'ha queixat.

Després que el mateix Govern posés en coneixement de la Fiscalia les notícies que afectaven el president de la Generalitat, Homs ha celebrat que un òrgan de l'Estat independent hagi decidit fer-ho contra un mitjà, diu el portaveu, "que ha publicat informacions falses, que no se sustenten en res que sigui provat i que evidentment són una calúmnia i una difamació"

Dit això, ha remarcat que encara esperen una explicació pública del govern espanyol, perquè ara mateix només hi ha "un ministre d'Interior que no troba papers i que no coneix i que no vol donar explicacions", i un ministre d'Hisenda que "es dedica a fer insinuacions que aleshores es fan del tot incomprensibles si no hi ha res ni provat, ni acreditat ni documentat". "És un episodi de Mortadel·lo i Filemó", ha constatat.

Homs ha lamentat l'"opacitat total" del govern espanyol en bloquejar les compareixences de Montoro i Fernández Díaz, però també que alguns partits catalans encara s'entestin a demanar explicacions a Mas tot i les querelles i la claredat del president català. "Cadascú que actuï d'acord amb la seva consciència", ha conclòs, tot remarcant també que ningú li planteja a Mas quan el té al davant en un debat.