Previsió meteorològica

Es mantenen les alertes per pluja als dos extrems del país

A Tortosa s'han recollit més de 120 litresi s'han desbordat diversos barrancs i el canal de l'esquerra de l'Ebre

 17:30  
Un cotxe ha quedat atrapat a la C-12 al seu pas per Tortosa a causa de les inundacions.
Un cotxe ha quedat atrapat a la C-12 al seu pas per Tortosa a causa de les inundacions. ACN

ACN / TORTOSA La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté l'alerta de l'Inuncat per l'episodi de pluges intenses i persistents que han caigut amb força especialment als dos extrems de Catalunya (Terres de l'Ebre i Empordà). La previsió indica que es mantindrà l'episodi de pluges intenses als dos extrems del país fins aquest dilluns, i en general podrà ploure a tota la franja litoral i prelitoral. A la ciutat de Tortosa, on s'han recollit més de 120 litres per metre quadrat, s'han desbordat diversos barrancs -com el del Rastre i el dels Caputxins- i també el canal de l'esquerra de l'Ebre al seu pas pels barris de Sant Llàtzer i de la Llet. També han quedat afectats vehicles i baixos d'alguns habitatges.

En total, els Bombers de la Generalitat han atès 93 avisos relacionats amb la pluja (50 només a la ciutat de Tortosa), sense que s'hagin registrat però danys personals. El telèfon d'emergències 112 ha atès un total de 172 trucades relacionades amb el front de pluges.

Pel que fa a les afectacions de trànsit, el Servei Català de Trànsit informa que es mantenen tallades per inundacions la TV-3321 a Alcanar, la TV-3314 a Godall, la T-301 a Tortosa, la C-42 entre l'Aldea i Tortosa, i les sortides cap a la C-42 i la N-235 de l'AP-7 a l'Aldea en tots dos sentits. L'SCT recomana respectar els límits de velocitat, mantenir la distància de seguretat entre vehicles, reduir al màxim la marxa a l'hora de circular per vies on hi ha bassals d'aigua a la calçada i també reduir la velocitat tot evitant les frenades brusques perquè no es produeixin efectes com l'aquaplàning.

anteriorsegüent
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema