El candidat de CiU a les generals, Josep Antoni Duran i Lleida, va repudiar ahir la "demagògia" del PSC per les seves crítiques a les retallades i va afirmar que si els socialistes catalans tinguessin "vergonya" defugirien aquest tema perquè van deixar Catalunya "arruïnada" i l'estat del benestar "en estat de coma".

En una carta oberta als socialistes publicada en el web d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Duran lamenta que els socialistes catalans s'hagin llançat "pel camí de la demagògia" i centrin les seves crítiques a CiU, a la qual acusen d'estar desmantellant l'Estat del Benestar.

"No teniu res més per oferir com a argument electoral?", es pregunta Duran en la carta oberta, on adverteix que la Generalitat es veu obligada ara a gastar menys perquè el tripartit dirigit pel PSC "va tirar la casa per la finestra" i va deixar el país "arruïnat" i l'estat del Benestar "en estat de coma".

Per aquest motiu, es dirigeix directament als socialistes i a les seves crítiques per les retallades i subratlla: "Si tinguéssiu una mica de vergonya, intentaríeu parlar d'això el mínim possible".

Segons Duran, quan CiU va arribar a la Generalitat es va trobar amb un dèficit del 4,2% i amb compromisos econòmics pels quals aquest any està pagant més de quatre milions d'euros diaris en interessos, que seran sis milions diaris l'any vinent.