El ple del Parlament, que començarà el 23 de març, farà el debat a totalitat de tres proposicions de llei presentades pels grups d'ICV-EUiA i ERC i el subgrup de Ciutadans que tenen per objectiu que el Congrés dels Diputats prengui canvis legals necessaris perquè les entitats financeres puguin continuar cobrant la hipoteca en el cas de pèrdua de l'habitatge habitual per impagament. La mesa del Parlament i la junta de portaveus han decidit aquest dimarts incloure en l'ordre del dia del ple de la setmana pròxima aquestes tres propostes de l'oposició.

CiU ha presentat ja dues esmenes a la totalitat, una a la proposició de llei de mesures en l'àmbit hipotecari (ERC) i l'altra a la proposició de llei de mesures contra el sobreendeutament personal i familiar, i de protecció enfront de procediments d'execució que afecten l'habitatge habitual (ICV-EUiA). Pel que fa a la proposta de Ciutadans, de modificació de la llei 1/2000, d'enjudiciament civil, el termini per poder presentar-hi esmenes segueix obert.

Redistribució dins el grup mixt

Per altra banda, la mesa ha admès a tràmit la proposta presentada pels subgrups parlamentaris de Solidaritat i Ciutadans de redistribució del temps d'intervenció i de presència als òrgans parlamentaris dels membres del grup mixt arran de la sortida de Joan Laporta del subgrup de Solidaritat.

Segons aquest escrit, Laporta perd la presidència de la comissió de cooperació, que passarà a tenir Alfons López Tena, s'assigna el temps d'intervenció que correspon al grup mixt en la proporció de 3/7 parts a cada un dels subgrups i 1/7 part a Laporta, i s'assigna a aquest diputat la possibilitat de fer una pregunta al president de la Generalitat i una pregunta i una interpel·lació al Govern en el que queda de l'actual període de sessions.

Laporta canviarà d'escó

A les juntes de portaveus hi continuaran assistint Albert Rivera, de Ciutadans, i López Tena, de Solidaritat. Al saló de sessions, Laporta canviarà d'escó i passarà a ocupar el cinquè escó de la mateixa bancada que ocupava (a l'última filera del saló de sessions de la banda esquerra). Hi haurà un escó buit entre el seu i el dels tres diputats de Solidaritat. L'escó que ha deixat Laporta, l'ocuparà López Tena.