El secretari general de Metges de Catalunya (MC), Antoni Gallego, considera 'desafortunades' i 'inadmissibles' les declaracions del conseller de Salut, Boi Ruiz, en què demanava als empleats del sector sanitari públic que siguin més productius i treballin més hores, perquè, en cas contrari, no serà possible sostenir el sistema de salut. Gallego recorda al conseller que el metge és el professional sanitari amb la jornada laboral més llarga i que 'gràcies al seu sobreesforç' s'ha pogut mantenir la qualitat assistencial, 'malgrat l'infrafinançament de la sanitat catalana els darrers anys'. 'No acceptarem que se'ns posi sota la lupa de la sospita', afegeix.

Per afavorir la sostenibilitat del model, Antoni Gallego reclama que s'aprimi 'de manera notable' l'estructura burocràtica i directiva, 'ja que la seva hipertròfia genera una despesa descomunal' i, al mateix temps, que es tingui en compte l'opinió del metge a l'hora de reorganitzar el sistema. 'Hem de superar la crisi sense danyar l'acte mèdic i això només ho aconseguirem si se'ns deixa pilotar la sanitat', afegeix.

Així mateix, aposta per 'incrementar la pedagogia sanitària' amb l'objectiu de promoure un ús racional dels serveis assistencials i, en aquest sentit, celebra la iniciativa del Departament de Salut d'informar als pacients sobre el cost real del tractament prescrit. Gallego també demana 'consensuar un catàleg de serveis adequat als pressupostos sanitaris', ja que la sanitat pública 'ha d'oferir el que pot sostenir'.

Finalment, el sindicat reclama un 'espai propi de negociació' per als metges, mitjançant el desplegament d'un 'conveni mèdic', que reconegui l'especificitat del col·lectiu i que permeti un diàleg directe amb el Servei Català de la Salut 'sense intermediaris'.