La franja horària en què és saludable picar entre hores

Un estudi assegura que l'horari, a més dels aliments, té molta influència en el resultat d'aquesta activitat tan comuna

La franja horària en què és saludable picar entre hores

La franja horària en què és saludable picar entre hores / CC0

Bruna Segura

Durant anys hem pensat que picar entre hores pot ser perjudicial, sobretot si el nostre objectiu és perdre pes a través d'una dieta equilibrada. Però ara, una investigació ha revelat que a més de la qualitat i la quantitat dels aliments que ingereixes mentre piques, l'horari en què comets aquesta activitat té una importància vital.

L'estudi dut a terme per Kate M. Bermingham, del King's College de Londres, ha conclòs que al voltant del 25% dels aliments que ingerim cada dia, es produeix fora dels àpats tradicionals. No importa si és a la feina, de camí a casa o després de sopar: tot això és 'picar entre hores'.

Tot i això, el més perillós de tot és l'horari, perquè l'equip d'investigadors dirigit per Kate M. Bermingham assegura que és molt mala idea menjar a partir de les 21.00 hores, ja que s'escurça el període de dejuni nocturn i es pot produir un descontrol de la glucosa i lípids a la sang, sense importar si menges molt o poc, més o menys calories

D'aquesta manera, no és el mateix si piques entre hores fins a mitja tarda, que si ho fas després d'haver sopat. El consell que extraiem d'aquesta investigació és 'no trepitjar' la cuina a partir de les 21.00 hores i avançar tant com sigui possible els sopars perquè no afectin el nostre organisme. I si vols 'picotejar' de forma saludable, menja una poma, una mica d'hummus amb pastanaga o uns quants fruits secs.