La Unió Esportiva la Jonquera ha iniciat la pretemporada aquest dilluns per preparar el primer curs a Tercera Divisió. Dels onze fitxatges que ha fet el conjunt d’Axel Vizuete n’hi ha sis que provenen del Peralada, entre els quals el defensa bosnià Boran Minic. Conegut com a Botxi, l’exjugador de l’Escala era en un primer moment un dels jugadors que es quedava a Peralada, però al final va marxar, igual que tots els seus companys.

Com es presenta la pretemporada històrica per a la Jonquera?

Amb molta il·lusió, per als jugadors que ja hi eren serà un plus de motivació que ens servirà molt. A l’Axel (Vizuete) el conec personalment i tothom en parla molt bé.

Coincidirà amb cinc jugadors més que provenen del Peralada, d’entre els quals Sergi Murga, amb qui van ser parella de centrals.

Que hi hagi tants excompanys en el Peralada ajudarà a l’adaptació de tothom. Amb en Murga som molt bons companys, tenim molt bona relació i ell va pressionar perquè anés a la Jonquera.

Era un dels jugadors que es donava per renovat en el Peralada i va ser l’últim a marxar. Per què?

La meva intenció en acabar la temporada en el Peralada era la de renovar, ens mereixíem seguir a Tercera Divisió. Les condicions, després de l’acord amb el Girona, eren diferents a les del principi. Em volia quedar sí o sí, però l’oferta del Girona no era la que se m’havia dit al principi. A més, estudio al matí a Banyoles traient-me el primer i segon nivell d’entrenador i a la tarda sóc dinamitzador a Peralada; ara els entrenaments seran a les 4 de la tarda entre Girona i Peralada i era difícil combinar-ho tot. Al final he decidit marxar del Peralada per comoditat, però m’hauria agradat quedar-me sobretot per l’Arnau i en Xavi, als quals estic molt agraït, i per en Pau Ribas, que també és de l’Escala i hi ha fitxat. Per al Peralada, la filiació amb el Girona és una oportunitat per consolidar-se.

Es veia seguint a Peralada?

Em va saber molt greu haver de marxar, però crec que el millor per mi era això, quedar-me a Peralada era arriscat, no em veia còmode pensant en la situació i veia que tothom es buscava la vida. Vaig estar 17 anys a l’Escala i això de canviar d’equip en dues temporades no em fa sentir còmode.

Serà la seva segona temporada a Tercera Divisió, on l’any passat va ser el cinquè jugador més utilitzat per Arnau i Punsí. S’ho esperava?

No. Fa dos anys que treballo amb en Marc Colomeda, que és preparador físic i m’ajuda a començar fort la temporada.