11 de març de 2016
11.03.2016
Futbol

El Front Unió demana a la Federació "una actuació severa contra els agressors als camps"

Arran dels incidents del Cerdanyola-Europa i del Cabanes-Llançà el grup d'animació de la UE Figueres demana que es prenguin "les mesures necessàries a favor d'un futbol lliure de violència"

11.03.2016 | 19:02
El Front Unió és el grup d´animació de la UE Figueres

El Front Unió, grup d'animació de la Unió Esportiva Figueres, ha emès un comunicat aquest divendres on denuncien la violència al futbol després de les agressions que hi ha hagut en els darrers dies en els partits Cerdanyola-Europa (Tercera Divisió) i Cabanes-Llançà (Tercera Catalana). El grup figuerenc exigeix a la Federació Catalana de Futbol que prengui "les mesures necessàries en contra dels agressors i a favor d'un futbol lliure de violència":

"El Front Unió condemna les agressions sofertes per la penya Eskapulats del CE Europa al camp del Cerdanyola del Vallès CF i exigeix responsabilitats a la Federació Catalana de Futbol amb I'objectiu de gaudir d'un futbol català lliure de violència.

Arran deis últims episodis de violència ocorreguts als camps de futbol de la comarca i especialment després de les agressions sofertes per membres de la penya Eskapulats del CE Europa el passat diumenge 6 de març al camp del Cerdanyola del Vallès per un grup d'aficionats locals, volem recordar:

1. Que no són els primers episodis de violència que tenen lloc al camp del Cerdanyola del Vallès, on seguidors del Front Unió ja van ser agredits pel mateix grup i sense motivacions prèvies el novembre del 2013 després d'un partit de Copa Catalunya.

2. Que el Front Unió ja va emetre un comunicat el novembre de 2013 denunciant l'agressió patida a la Bòblla (aleshores era el terreny de joc del club vallesà), i demanant responsabilitats al Cerdanyola del Vallès, a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i a la Federació Catalana de Futbol.

Dit això, volem denunciar l'actitud hipòcrita de la Federació Catalana de Futbol que, si bé per un costat impulsa campanyes milionàries com "Prou violència al futbol" i "Zero insults a la grada", per l'altra no mou fitxa i esdevé un espectador més enfront les agressions que es produeixen als camps i a les grades del futbol català.

Aquesta omissió d'obligacions per part de l'òrgan responsable del futbol nacional, concedeix una inassumible i perillosa impunitat als violents i deixa en evident situació d'indefensió als àrbitres, però sobretot als entrenadors, jugadors i aficionats.

Per aquest motiu, el Front Unió demanem a la Federació Catalana de Futbol una actuació severa contra els agressors per eradicar la violència als nostres camps. I en el cas que aquestes demandes no es produeixin, exigim que es posi fi a les campanyes de doble moral esmentades i que es produeixin dimissions en el sí de la Federació.

Finalment, i alhora que desitgem una ràpida recuperació als Eskapulats agredits i enviem el més càlid suport a tot el col·lectiu, aplaudim la junta directiva, el cos tècnlc i els jugadors del CE Europa per la resposta donada i els animem a mobilitzar-se conjuntament amb altres clubs per acabar de debò amb la xacra que suposa la violència al món del futbol".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook