La Unió ha caigut eliminada de la primera ronda del play-off d´ascens a Segona B després de perdre a Sòria (1-0), on el Numància B l'ha superat en intensitat i ha fet un únic gol, a pilota aturada. Des del primer minut, el Numància B ha dut la iniciativa del partit davant un Figueres que, replegat, li ha costat molt prendre el control i la possessió. I els primers en avisar han estat els visitants, mitjançant un xut creuat d´Edipo, al minut 8. Amb un doble pivot de contenció format per Roger i Èric, la novetat en l´onze unionista ha estat la suplència de Ritxi i la titularitat de Mamau, que s'ha situat en punta junt amb Revert per exercir pressió a dalt i per trobar la profunditat que no es va aconseguir en el partit d'anada. La Unió ha intentat col·locar pilotes llargues, buscant-ne la seva prolongació. Però el domini del Numància B ha arribat a l'extrem i s'ha fet evident quan, al minut 18, Ciria ha avançat els numantins en rematar amb el cap un servei de córner (1-0). El gol deixava els figuerencs al precipici. Amb això, la intensitat del Numància B ha frustrat les esperances del Figueres durant pràcticament tota la primera part. Una imprecisió de Roger Vidal ha propiciat una altra oportunitat clara dels locals, al minut 28, però Reig ha sabut tapar el xut de Valcarce dins l'àrea i evitar el drama. Els de Juan Carlos Moreno han superat en tot un Figueres que s'ha vist molt asfixiat per la pressió rival i que no ha estat encertat en l´última passada. De fet, la tònica de la Unió durant la primera meitat ha estat desplaçar pilotes que en poques ocasions trobaven destinatari. Abans del descans, el Figueres ha tingut temps per fer el primer avís o inclús per empatar, quan Mamau ha rematat a l'esquerra de la porteria de Guillermo una centrada bombejada des de l´esquerra.

A la represa, només començar el segon temps, el local Claudio ha enviat un xut que ha fregat el pal de la porteria figuerenca. I és que la Unió, sense la pilota i a remolc del resultat i del rival, ha seguit trobant-se incòmode. Les poques aproximacions del Figueres, totes elles innocents, han arribat des de la banda esquerra. Revert ha desaprofitat una passada enrere dins l'àrea petita, davant la desesperació unionista. Els d'Edu Vílchez han anat trobant escletxes en la construcció i han aconseguit combinar més per dins, on han trobat espais i s'han anat acostant més a l'àrea rival, però no ha estat suficient per generar situacions reals de perill. Davant la reacció del Figueres, el Numància B ha tendit a recular al llarg del segon temps, però ha pogut sentenciar mitjançant un contraatac dirigit per Revidiego. Els figuerencs també s'han vist afavorits per l'entrada de Ritxi, ha aportat més control i fluïdesa. Al minut 78, Mamau, un altre vegada de cap, ha obligat a intervenir Guillermo en la millor ocasió dels visitants a la segona part.

La Unió ho ha intentat tot al tram final, però ha estat massa tard per aixecar un partit en què ha acabat acusant la intensitat i les exigències del rival dels primers quaranta-cinc minuts. Tot i la decepció de l´eliminació final, els figuerencs culminen una temporada complint el seu objectiu i amb l´experiència d´una promoció disputada fins al final.

Figueres: Reig, Quimo (Barrera, 77'), Masó, Chicho, Cunill, Roger Vidal, Pedro, Èric Vilanova (Bonaventura, 61'), Revert, Serramitja (Ritxi, 65') i Mamau.

Numància B: Guillermo, César, Sergio Sanz, Ciria, Javi Duro, Plaza (Loza, 90'), David Sanz, Pablo Valcarce, Claudio (Revidiego, 65'), Edipo (Madrigal, 88') i Josua.

Gols: 1-0, Ciria (18').

Àrbitre: Iñaki Sáez de Adana Oribe. Targetes grogues als locals Ciria, Plaza i Pablo Valcarce, i als visitants Chicho, Roger Vidal i Bonaventura.

Incidències: Un miler d´espectadors a la Ciudad Deportiva Francisco Rubio Garcés en el partit de tornada de la primera eliminatòria de la fase d´ascens a Segona B.