Segueix-nos a les xarxes socials:

TikTok llança nous recursos per a protegir la salut mental dels seus usuaris

La xarxa social pren mesures addicionals perquè la comunitat pugui trobar recursos quan els necessiti, fent així que se senti en un entorn segur

TikTok llança nous recursos per a protegir la salut mental dels seus usuarisSHUTTERSTOCK

TikTok ha compartit una relació dels recursos de benestar i salut mental que la plataforma posa a la disposició de la seva comunitat d'usuaris, i que ha ampliat amb eines addicionals per a oferir suport a les persones que pateixen trastorns alimentaris.

La companyia explica en un comunicat que la comunitat comparteix de manera oberta, honesta i creativa temes importants com el benestar emocional i psicològic, o l'acceptació i normalització de la diversitat entorn de la imatge corporal, i la forma en què es donen suport els uns als altres i es presten ajuda en els moments difícils.

A més de servir-li d'inspiració, com assegura, un dels objectius de la plataforma és que la comunitat se senti en un entorn segur. Per a això, està prenent mesures addicionals per a facilitar que la gent trobi recursos quan els necessiti en la plataforma.

Si algú busca termes o frases que puguin estar relacionades amb el malestar emocional, com pot ser el terme #suïcidi, TikTok els redirigeix a recursos de suport locals, com la línia d'ajuda del Telèfon de l'Esperança, on pot trobar suport i informació sobre opcions de tractament.

Guia de Benestar

La plataforma també ha consultat a experts independents per a proporcionar continguts de creadors que comparteixen les seves experiències personals, donen informació sobre on buscar suport i consells sobre com parlar amb els sers estimats sobre aquests temes.

Aquests vídeos apareixeran en els resultats de les cerques de determinats termes relacionats amb el suïcidi o les autolesions i la comunitat podrà optar per veure'ls.

D'altra banda, en la plataforma no estan permesos els continguts que promoguin, glorifiquin o normalitzin el suïcidi, les autolesions o els trastorns alimentaris. Per a fer costat a les persones que decideixen compartir les seves experiències personals per a conscienciar o ajudar a uns altres, ha creat una Guia de Benestar, desenvolupada amb l'orientació d'experts independents.

Les guies, que estan disponibles en el Centre de Seguretat, també ofereixen consells per a ajudar els membres de la comunitat a relacionar-se responsablement amb algú que pugui estar lluitant o en perill.

Trastorns alimentaris

A principis d'enguany, TikTok va posar en marxa noves funcions per a fer costat als usuaris que poden estar vivint o recuperant-se d'un trastorn alimentari. En concret, explica que quan un usuari busca termes relacionats amb els trastorns alimentaris, se li dirigeix a ADANER, l'Associació en Defensa de l'Atenció a l'Anorèxia Nerviosa i Bulímia, i se li proporcionen eines i recursos adequats.

També s'han introduït en la plataforma anuncis de servei públic permanents en determinades 'etiquetes' per a augmentar la conscienciació i proporcionar suport a la nostra comunitat.

TikTok està ampliant aquests recursos amb una nova guia del Centre de Seguretat sobre trastorns alimentaris per a adolescents, cuidadors i educadors, desenvolupada en consulta amb experts independents, que proporciona informació, suport i consells sobre els trastorns alimentaris.

Setmana de la salut mental

Així mateix, la plataforma ha organitzat la setmana de la #SaludMental, del 5 al 10 d'octubre, amb diverses activitats dins de l'aplicació, entre les quals s'inclou un centre d'informació que oferirà eines i recursos orientats per a fomentar el benestar emocional i psicològic.

Igualment una sèrie de creadors de TikTok i experts independents compartiran contingut en la plataforma per a aprendre i explorar importants temes relacionats.

Prem per veure més contingut per a tu