TikTok ha compartit una relació dels recursos de benestar i salut mental que la plataforma posa a la disposició de la seva comunitat d'usuaris, i que ha ampliat amb eines addicionals per a oferir suport a les persones que pateixen trastorns alimentaris.

La companyia explica en un comunicat que la comunitat comparteix de manera oberta, honesta i creativa temes importants com el benestar emocional i psicològic, o l'acceptació i normalització de la diversitat entorn de la imatge corporal, i la forma en què es donen suport els uns als altres i es presten ajuda en els moments difícils.

A més de servir-li d'inspiració, com assegura, un dels objectius de la plataforma és que la comunitat se senti en un entorn segur. Per a això, està prenent mesures addicionals per a facilitar que la gent trobi recursos quan els necessiti en la plataforma.

Si algú busca termes o frases que puguin estar relacionades amb el malestar emocional, com pot ser el terme #suïcidi, TikTok els redirigeix a recursos de suport locals, com la línia d'ajuda del Telèfon de l'Esperança, on pot trobar suport i informació sobre opcions de tractament.

Guia de Benestar

La plataforma també ha consultat a experts independents per a proporcionar continguts de creadors que comparteixen les seves experiències personals, donen informació sobre on buscar suport i consells sobre com parlar amb els sers estimats sobre aquests temes.

Aquests vídeos apareixeran en els resultats de les cerques de determinats termes relacionats amb el suïcidi o les autolesions i la comunitat podrà optar per veure'ls.

D'altra banda, en la plataforma no estan permesos els continguts que promoguin, glorifiquin o normalitzin el suïcidi, les autolesions o els trastorns alimentaris. Per a fer costat a les persones que decideixen compartir les seves experiències personals per a conscienciar o ajudar a uns altres, ha creat una Guia de Benestar, desenvolupada amb l'orientació d'experts independents.

Les guies, que estan disponibles en el Centre de Seguretat, també ofereixen consells per a ajudar els membres de la comunitat a relacionar-se responsablement amb algú que pugui estar lluitant o en perill.

Trastorns alimentaris

A principis d'enguany, TikTok va posar en marxa noves funcions per a fer costat als usuaris que poden estar vivint o recuperant-se d'un trastorn alimentari. En concret, explica que quan un usuari busca termes relacionats amb els trastorns alimentaris, se li dirigeix a ADANER, l'Associació en Defensa de l'Atenció a l'Anorèxia Nerviosa i Bulímia, i se li proporcionen eines i recursos adequats.

També s'han introduït en la plataforma anuncis de servei públic permanents en determinades 'etiquetes' per a augmentar la conscienciació i proporcionar suport a la nostra comunitat.

TikTok està ampliant aquests recursos amb una nova guia del Centre de Seguretat sobre trastorns alimentaris per a adolescents, cuidadors i educadors, desenvolupada en consulta amb experts independents, que proporciona informació, suport i consells sobre els trastorns alimentaris.

Setmana de la salut mental

Així mateix, la plataforma ha organitzat la setmana de la #SaludMental, del 5 al 10 d'octubre, amb diverses activitats dins de l'aplicació, entre les quals s'inclou un centre d'informació que oferirà eines i recursos orientats per a fomentar el benestar emocional i psicològic.

Igualment una sèrie de creadors de TikTok i experts independents compartiran contingut en la plataforma per a aprendre i explorar importants temes relacionats.