L´Escala, i més concretament el restaurant Molí de l´Escala, tenen des d´ahir la primera plaça dedicada als usuaris de l´aplicació per a mòbils Instagram del món. Ahir a la nit es va celebrar en aquest espai la primera festa de les comarques de Girona que va comptar amb la participació d´unes 200 persones.

La plaça dels instagramers és el primer lloc físic del món dedicat a aquesta aplicació gratuïta per a telèfons mòbils iPhone i Android i que compta amb més de 50 milions d´usuaris arreu del món que han compartit ja prop d´un bilió de fotografies. Amb la inauguració ahir de la plaça, situada al mateix Molí de l´Escala, el restaurant i el municipi de l´Escala volen prendre una posició de referència en l´univers Instagram.

La inauguració de la plaça va ser una de les activitats de la primera festa d´usuaris d´Instagram de les comarques de Girona que es va celebrar ahir a la nit. La #InstaMeetGirona va aconseguir reunir unes 200 persones, també procedents d´altres punts de Catalunya, i, com no podia ser d´altra manera, va tenir Instagram com a un dels elements centrals, amb els participants penjant constantment a la xarxa fotografies de la vetllada.

#InstaMeetGirona va incloure també la inauguració de l´exposició de fotografies fetes amb Instagram a través d´un dels usuaris catalans més internacionals Julio Estrela (@JulioEstrela). Estrela, que ja ha exposat a la Sala l´Amistat de Cadaqués, mostrarà les seves fotografies durant tot l´estiu al Molí de l´Escala per després emprendre el camí cap a Chicago, als Estats Units, on també exposarà el seu treball. A més de poder veure la seva exposició, durant la festa es va sortejar també una fotografia seva.

Pel que fa al sopar, el menú va tenir com a autèntica protagonista la barbacoa del Grids, el nou espai del Molí de l´Escala on es poden degustar les millors carns del país. Pel xef i propietari del Molí, Jordi Jacas la barbacoa permet gaudir de "l´autèntica essència de l´estiu a nivell gastronòmic". El menú es va acompanyar dels snacks del Molí i de Cervesa Inèdit que va oferir Estrella Damm. A més, hi va haver una exhibició de fer allioli a càrrec de Rafel Guillot, Campió del Món.

La trobada, que comptava amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona i Estrella Damm, estava organitzada per Instagramers Girona, que reuneix els usuaris d´Instagram de les comarques de Girona.