La policia de Nova Zelanda ha registrat la mansió de l'alemany Kim Dotcom, també conegut com Kim Schmitz, un dels quatre directius de Megaupload, i ha requisat diversos cotxes de luxe i obres d'art valorades en més de 4,5 milions d'euros. Els efectius han confiscat també dues armes i més de 10 milions de dòlars neozelandesos (8 milions de dòlars), a més de retirar ordinadors i documents d'institucions financeres. Diverses cadenes de televisió han mostrat imatges de vehicles, entre els quals un Cadillac rosa i un Rolls-Royce Phantom Drophead coupe, quan eren retirats de la mansió, una de les més grans i cares del país amb un valor de 30 milions de dòlars neozelandesos.

La policia de Nova Zelanda ha revelat aquest dissabte els detalls de l'arrest del presumpte líder del cas de robatori de propietat intel·lectual d'Internet, que ha comptat amb la confiscació d'una mansió amb claus electròniques, càmeres de seguretat i un Cadillac rosat.

Desenes d'agents amb helicòpters han entrat a la mansió de l'alemany Kim Dotcom, un dels quatre homes arrestats divendres en el marc d'una investigació contra Megaupload.com dirigida per l'Oficina Federal d'Investigacions (FBI) nord-americana. Dotcom va tancar la casa i va activar una sèrie de mecanismes electrònics per impedir l'entrada de la policia, segons el detectiu Grant Wormald, de l'Agència contra Crims Organitzats i Financers de Nova Zelanda.

Les autoritats acusen el grup d'organitzar un pla que ha robat més de 500 milions de dòlars en drets d'autor i de generar més de 175 milions de dòlars en guanys per subscriptors i publicitat.

Dotcom acumula condemnes prèvies per tràfic d'influència i desfalc a Alemanya i Tailàndia, segons informacions de les autoritats d'immigració. Segons l'FBI, hauria guanyat personalment 42 milions de dòlars amb Megaupload només el 2010.

Divendres el congrés nord-americà va posposar el debat de les dues legislacions PIPA (Protect IP Act) i SOPA (Stop Online Piracy Act) contra la pirateria a Internet per la reacció de la comunitat digital contra aquests projectes de llei. Les múltiples queixes arran de l'operació de la policia federal nord-americana de bloquejar la pàgina de descàrregues Megaupload i detenir alguns dels seus responsables va fer repensar la posició dels legisladors.

Segons el president republicà de la Cambra de Representants del Comitè Judicial, Lamar Smith, "cal revisar l'enfocament per abordar el problema". "He sentit parlar els crítics i em prenc seriosament les seves preocupacions respecte a la legislació proposada per resoldre el problema de la pirateria en línia", va afirmar.

Els projectes de llei PIPA al Senat i SOPA a la Cambra estan destinades a frenar l'accés a llocs web que pirategen pel·lícules i música. La legislació ha estat una prioritat per a les empreses d'entreteniment, editorials, companyies farmacèutiques i altres grups de la indústria que reclamen que es freni la pirateria a Internet perquè consideren que perden milers