Agents de la Policia Nacional, van detenir, el passat 8 de febrer, un ciutadà espanyol propietari i conductor d'un camió que es dirigia cap a França i que transportava, ocults en el doble fons del remolc, 80 kg de marihuana.

En un punt de verificació dinàmic establert en el peatge d'AP-7 amb sentit França, al terme municipal de La Jonquera, va ser detectat un camió que, en adonar-se de la presència policial, va realitzar una maniobra evasiva amb la intenció d'evitar el control policial. Per tot això es va iniciar el seguiment del vehicle sospitós fins que finalment, amb l'ajuda d'altres vehicles policials de suport, van poder aturar-lo sense perill per a la resta de la circulació en la sortida de Figueres sud.

Després d'identificar plenament al conductor i propietari del vehicle, es va realitzar una primera inspecció de la càrrega que transportava. Davant la sospita que pogués transportar algun tipus substància il·legal oculta, el vehicle va ser inspeccionat per gossos ensinistrats en detecció de drogues, donant com a resultat positiu en la zona del sòl del remolc, per la qual cosa va ser traslladat a dependències policials per a una inspecció minuciosa.

Un macanisme accionava un sistema de dobles fons on s'ocultava la marihuana

Després de realitzar-se un sondatge en el sòl es va detectar la presència de substàncies estupefaents en un doble fons que s'accionava a través d'una trapa, un total de 80 embalums perfectament precintats i repartits pel sòl del remolc, que contenien un total aproximat de 80 kg de marihuana.

El detingut va passar a la disposició del Jutjat d'Instruccions en funcions de guàrdia de Figueres, on una vegada va haver declarat es va decretar el seu ingrés a la presó.

Aquest dispositiu s'enquadra en el pla de lluita contra els grups organitzat itinerants, establerts o de pas per la zona fronterera de la Jonquera, mediantes l'execució de punts de control dinàmics de característiques temporals, aleatoris i selectius.